Bestel vanaf nu je HorseFitShop artikelen op www.ej.nl

Gastblog Back on Track: Back on Track’s paradepaardje voor jouw paradepaardje

Toen ik ruim twee jaar geleden van baan veranderde stelde een kameraad mij de vraag wat voor werk ik nu deed. Ik antwoordde dat ik voor Back on Track was gaan werken.
‘Back on Track?’ zei hij, ‘nog nooit van gehoord’.
Ik vertelde dat Back on Track spier -en gewrichtsbeschermers produceert met keramisch materiaal erin verwerkt dat het infrarode licht reflecteert dat we zelf uitstralen waardoor de doorbloeding bevorderd wordt, pijn verlicht en herstel bevordert… ‘Ho ho ho’, riep hij alsof hij de Kerstman zelf was. Hij keek mij aan en zei: ‘Erik dat is veel te veel informatie . Dat moet korter’.
Ik beaamde dat het inderdaad een hele mond vol was.
Samen kwamen we op: Back on Track, soepeler bewegen.

Als we klachten bekijken in het bewegingsapparaat zien we vaak de oorzaak komen vanuit de rug. Bij ons zelf, maar ook bij de hond en het paard. Bij het paard precies achter het zadel. Door deze plek te bedekken met een Back on Track product wordt het probleem aangepakt.

Back on Track reflecteert de infrarode warmte die we zelf uitstralen. Warmte is prettig. Als we spierpijn hebben, gaan we sneller in een warm bad liggen dan in een koud bad.
Daarnaast wordt de pijn verminderd. Zelf heb ik eens aan een hardloopwedstrijd meegedaan waarbij ik bij de finish op een langzamer lopende vriend heb staan wachten. De volgende ochtend kon ik geen stap meer doen. Volgens de huisarts was ik bevangen door de kou, waardoor mijn spieren zich spanden met pijn als gevolg. Doordat het pijn doet, spannen de spieren zich. Een vicieuze cirkel dus. Ik kreeg morfine voorgeschreven.
Als ik indertijd Back on Track had gekend dan had ik een rugbeschermer om gedaan. De vrijkomende, pijnstillende stof werkt net zoals morfine. Vergelijk deze situatie met het vastzitten van een paard. Zit hij vast op rechts dan durft hij links niet los te laten. Neem je de pijn weg, dan laat het paard de spieren los. Soepeler bewegen.

Back on Track heeft meerdere producten om de rug te bedekken, na introductie kunnen ze elke dag, 24 uur gedragen worden. Het paradepaardje is de mesh deken. De deken heeft een goede pasvorm, is licht van gewicht en vormt zich mooi om het lichaam van je paard, waardoor het goed reflecteert. Het is makkelijk wasbaar, zelfs in de machine thuis.
Deze deken kan het hele jaar gedragen worden. In de zomer als transport-, zweet- en staldeken. In een koude periode is de deken zeer bruikbaar als onderdeken.
De deken is niet dik maar wel warm. Vergelijk het met een aluminium deken die de reddingsdiensten ons uitreiken als we onderkoeld zijn. Het resultaat is een soepeler paard dat zich happy voelt.


              Deken Back on Track Mesh

Bekijk hier alle producten van Back on Track die bij HorseFitShop verkrijgbaar zijn.

Scroll naar boven