Bestel vanaf nu je HorseFitShop artikelen op www.ej.nl

Gastblog EFO: ‘Prettig idee dat ik bij mijn verzekering kan aankloppen’

“Ik kocht recent een jong dressuurpaard in Duitsland. Ik rijd zelf geen concoursen meer, maar ik wil graag op een fijn paard rijden en dat is een hele investering”, vertelt de amazone die zelf een advocatenkantoor heeft. “Mijn nieuwe paard liet ik uitgebreid keuren, maar dat is natuurlijk geen garantie dat hij oud wordt zonder gebreken. Je kunt altijd pech hebben met je paard en een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje. Een paard kan kort na de aankoop een blessure oplopen. Hoe doe je het dan met de hoge behandelkosten? Of wat doe je als je paard door een ongeluk niet meer in de sport kan lopen? Ik vind het een prettig idee dat ik in zo’n geval bij mijn verzekering kan aankloppen.”
 

Allrisk

Haar eerste paard kocht Ella dertien jaar geleden. “De staleigenaar raadde aan om het paard te verzekeren. Ik had daar nog nooit van gehoord, laat staan dat ik wist dat je zelfs ziektekosten kan verzekeren. Een nieuwe auto laten mensen allrisk verzekeren. Waarom zou je dat niet met je paard doen? Als een jong paard domme dingen doet en niet meer in de sport kan lopen, ben je – naast al je verdriet – in een één keer je geld kwijt. Ik laat mijn paarden liever verzekeren, in elk geval voor de aanschafwaarde. Natuurlijk hangt hier wel een prijskaartje aan. Ik reken voor mijzelf de kosten voor de verzekering bij de verkoopprijs op. Dat is wel zo reëel.” Helaas had Ella ook al eens te maken met een paard dat niet meer geschikt was voor de sport. “Dat werd door EFO netjes afgewikkeld.”

 

Persoonlijk advies

“Bij EFO spreekt het persoonlijk advies mij erg aan. Ze geven raad, denken met je mee en zijn daarin eerlijk en oprecht.” Inspecteur Ron Esteje is haar vaste aanspreekpunt. Ze spreekt hem regelmatig. ‘Het is fijn dat Ron meedenkt welke verzekering en dekking het beste bij mij en mijn paard passen. Ik kan ook met andere vragen terecht bij hem. Ron vertelde mij bijvoorbeeld waar ik een goede keuringsarts kan vinden. Hij regelde bij mijn recente aankoop dat de keuringsrapporten meteen door EFO werden beoordeeld. Op die manier was mijn paard al verzekerd toen ik de koopsom betaalde en hem ging ophalen. De afgelopen jaren hadden we ook geregeld contact over behandelingen: wat is nuttig en wat kun je beter niet doen? Die hulp vond ik erg fijn.”

 

Gerust gevoel 

Ella is blij dat ze bij EFO Paardenverzekering echt met haar meedenken. “Van de verschillende dekkingsvormen kun je ook een combinatie maken. Ik vond het erg correct dat Ron mij daarop wees. EFO dringt niet standaard aan op de duurste verzekeringsvorm”, aldus Ella. “Inmiddels heb ik geen ziektekostenverzekering meer voor mijn paarden. Dat was een bewuste keuze, maar de aanschafwaarde blijf ik verzekeren. Dat geeft mij een gerust gevoel.”

EFO Paardenverzekering vindt de gezondheid van jouw paard net zo belangrijk als jij. Er zijn verschillende mogelijkheden om je paard te verzekeren: betrouwbaar, betaalbaar en op maat. Vul de verzekeringswijzerin of bereken direct jouw premie.

Scroll naar boven