Bestel vanaf nu je HorseFitShop artikelen op www.ej.nl

Review Bucas Transportbescherming

Bucas Transportbeschermers 2000

De transportbeschermingset bestond o.a. uit de transportbeschermers 2000. Deze comfortabele transportbeschermers zijn van een bijzonder sterke ballistic nylon stof gemaakt. De dikke padding en Stay-dry voering voorkomen dat de benen van je paard niet oververhit raken. Ze zijn eenvoudig om te doen bij je paard dankzij de stevige klittenbandsluitingen, waarvan de bovenste sluiting elastisch is voor een perfect pasvorm.

Staartbeschermer Bucas

De staartbeschermer van Bucas maakt de transportbeschermingset compleet. Een staartbeschermer beschermt de staart tegen het stoten en schuren in de trailer en voorkomt een vieze staart. De beschermer is gemaakt van sterk nylon en het bovenste gedeelte is dik gevoerd voor de juiste bescherming. Dankzij de stevige en elastische klittenbandsluitingen is hij eenvoudig om te doen en met de lengte van 93 cm is er genoeg ruimte voor een volle staart. 

Margje over de transportbescherming

Via de Facebookpagina van Horsefitshop ben ik gekozen om de Bucas Transportbeschermers 2000 en de Bucas Staartbeschermer te testen. Hier was ik erg blij mee, want mijn NRPS pony Sendy staat echt extreem onrustig op de trailer en haalt zonder transportbeschermers haar benen open. Voordat ik deze beschermers had, gebruikte ik eigenlijk de goedkoopste transportbeschermers die er zijn. De pasvorm was niet ideaal en alleen omdat ik ze vaak opnieuw moest kopen, doordat ze snel stuk gingen, wilde ik er ook niet al te veel geld aan uitgeven.

Zelf heb ik een Bucas deken waar ik zeer tevreden over ben, dus kon niet wachten tot ik de beschermers binnen had.

Toen ik ze binnen kreeg ben ik ze meteen gaan passen en maat M zat Sendy erg goed. Door de pasvorm ben ik heel erg verrast, ze zitten zo goed! Mijn pony loopt er makkelijk mee weg terwijl ze met de andere beschermers het liefst stil bleef staan.

Een paar dagen later gingen we de beschermers voor het eerst gebruiken op de trailer, het echte testen kon beginnen. Het verbaasde mij vooral dat ze iets rustiger op de trailer stond. Het probleem is niet weg, maar er is wel verschil. Verder zaten alle beschermers nog precies op de plek waar ze horen.

Daarna hebben wij de beschermers twee maanden lang elke week gebruikt en ze zien er nog steeds als nieuw uit (als je ze wel even wast natuurlijk). Er zijn geen beschadigingen, alle stiksels zitten nog vast en het klittenband sluit nog erg goed. Ook blijft het materiaal erg zacht en prettig voor het paard. De Stay Dry voering heb ik niet kunnen testen, ze heeft geen natte benen gehad. Dat ze nog zo goed zijn verbaast mij wel en laat wel weer zien hoe sterk de producten van Bucas zijn. De deken blijft mij ook elke keer weer verbazen, daar hangt elke dag een Shetlander in met zijn tanden om te spelen en hij blijft heel.

De staartbeschermer blijft iets minder makkelijk zitten en het duurde even voordat ik wist hoe ik hem het beste om kon doen. De eerste keer dat Sendy hem om had in de trailer is hij af gegaan, maar toen ik door had hoe ik hem om moest doen, is hij wel elke keer blijven zitten. Omdat Sendy heel onrustig op de trailer is, worden er soms echt plukken haar uit de staart getrokken, dus ik gebruik de staartbeschermer om dat te voorkomen. Dat de staart ook nog eens schoon blijft, is mooi meegenomen natuurlijk, maar daarvoor zou ik hem zelf niet gebruiken. 

Ik ben heel erg tevreden over de Bucas producten en ik zou iedereen deze producten aanraden. Wanneer goedkopere producten van minder sterk materiaal kapot gaan, blijven de producten van Bucas wel goed. Het is misschien wat meer geld om te investeren, maar je hebt er lang plezier van en ik kies voortaan weer voor Bucas! Zeker weten!

Groetjes Margje

Scroll naar boven