Bestel vanaf nu je HorseFitShop artikelen op www.ej.nl

Review Horse First Garlic & More


Shannon: “Ik ben zeer tevreden over dit product.”

Mijn paint ruin van 10 jaar heeft afgelopen winter een flinke dip gehad… hij was een beetje “down”, zijn vacht was dof, zijn spieren waren minder en hij was best wat aan de dunne kant… Wij waren hem al aan het bij voeren maar het wilde niet echt helpen. Toen werd ik uitgekozen om Horse First Garlic & More te proberen. Wat ik over dit product las sprak mij heel erg aan, maar aangezien wij al het één en ander hadden geprobeerd was ik een beetje sceptisch..
Ik begon het te geven door zijn krachtvoer heen, verder veranderde wij niks aan zijn dieet en beweging/training. Ik merkte al vrij snel verschil! Hij werd weer zijn vrolijke zelf en begon weer te spelen in de paddock (iets minder voor degene die hem buiten en binnen moest zetten want hij kan nogal een lompe kleuter zijn). Ik was blij om te zien dat ik mijn vrolijke kleuter weer terug kreeg.
Zijn vacht begon ook weer te glimmen! Aangezien het gewicht van een paard (en een mens) niet over één dag ijs gaat, duurde het even voordat ik daar verandering in zag maar het gebeurde wel degelijk.. Hij kwam weer aan… Zijn spieren ontwikkelde beter. Ik was echt blij verrast!!

Ik ben zeer tevreden over dit product en zou het dan ook zeker aanraden! Voor zowel onderhoud en als hulp wanneer je paard minder lekker in zijn/haar vel zit!!! 

Elise: “Hij zit erg mooi in zijn vroege voorjaarsvacht.”

Ik heb het Garlic & More supplement gebruikt voor mijn 10 jarige KWPN’er Gerrit, die vorig voorjaar (2019) moeilijk door zijn haar heen kwam en tot mei met een lange vacht rond bleef lopen. Vlak na de jaarwisseling ben ik begonnen met voeren. Gerrit zijn vacht en mest zagen er toen als volgt uit (3 januari): 

De aanbevolen hoeveelheid poeder heb ik toen verdeeld over de 3 bakjes brokken die hij krijgt. Hij krijgt naast voordroog hooi nog 3x per dag 1/3e schep Gastro+, 1/3e schep Omega Powermix en 3 handjes Havens luzerne mix. In het begin vond hij de smaak niet lekker (te heftig?) en liet hij ook zijn brokken staan in de voerbak als de poeder er doorheen zat. Dit duurde een dag of 3, waarna hij wel direct de brokjes op at.

Na 2 weken voeren zag zijn vacht er als volgt uit (19 januari):

Helaas kreeg Gerrit een wondje op zijn schoft van de deken, dus heb ik hem zo veel mogelijk zonder deken gelaten vanaf begin februari. Ondanks dat hij “bloot” buiten en op stal stond, viel het me echt enorm mee hoeveel haar hij ontwikkelde! Hij bleef relatief kort in het haar en ook met rijden had ik geen last van een bezweet paard!

Een maand later (16 februari) zag zijn vacht en mest er als volgt uit: 

In maart was ik door mijn supplement heen, en nog steeds was ik erg tevreden met de vachtgroei van Gerrit; ondanks dat hij vrijwel altijd zonder deken stond, bleef hij mooi in zijn vacht zitten. Het eindbeeld van mijn test met Garlic & More is deze foto van 7 maart, waar naar mijn mening een ongeschoren paard, erg mooi in zijn vroege voorjaarsvacht zit.

Michelle: Zijn immuunsysteem is echt verbeterd en dat geldt ook voor zijn conditie.”

Ik wilde Garlic & More graag testen voor mijn pony Jevi. Hij heeft namelijk vaak wat last van zijn immuunsysteem en weerstand in de winter.
De eerste dag dat Jevi het door zijn brokjes kreeg vond hij de geur en smaak heel apart. Garlic & More heeft namelijk een hele sterke geur, maar door de slobber eet hij het wel helemaal op. Ook heeft het zeker effect op het immuunsysteem, aangezien mijn pony normaal rond deze tijd al wat sukkelt in zijn energie en snotterig kan zijn. Sinds ik dit Garlic & More voer, heb ik nog helemaal niks gemerkt en zit hij goed in zijn vel en vacht.
En dat terwijl dit ook pas zijn eerste winter 24/7 buiten is. Zijn weerstand/immuunsysteem is echt verbeterd en dat geldt ook voor zijn conditie. Ik ben zeer te spreken over het product!
Wel moet ik het echt voeren door de slobber, want anders laat hij voor de helft zijn brokken liggen

Willemijn: “Hij is met een topconditie uit de winter gekomen.”

Het product rook bij binnenkomst erg lekker (voor mensen). De geur van kruiden en knoflook waren goed te ruiken. Mijn paard heeft snel last van slappe ontlasting en neusuitvloeiing bij weersomslag. Ik was benieuwd of Garlic & More hier een bijdrage aan kon leveren.
De structuur van het supplement was erg fijn. Soms zijn knoflook supplementen van een wat hardere structuur, maar dit supplement absoluut niet. Voor mensen was de geur ook erg lekker. Ik heb het supplement zelf ook geproefd en eerlijk gezegd zou ik het zo ook door mijn eten willen doen! Dus dat de smaak aantrekkelijk is voor mensen, dat klopt. Mijn paard is geen moeilijke eter, maar hij moest er wél erg aan wennen. De eerste dagen wilde hij het absoluut niet eten. Dus ik heb het supplement langzaam opgebouwd. Wat anders dan op de verpakking staat. Uiteindelijk toen hij de smaak goed gewend was at hij het wel normaal op. Ik zou het aanraden om het supplement door het krachtvoer of luzerne te mengen met een klein beetje water of lijnzaadolie. Zo blijft het beter plakken en gemengd.
Ik had wel het idee dat de ontlasting van mijn paard er wat beter op werd. Al heb ik het aan hem gegeven toen hij op dat moment alleen hooi at en geen gras. Hij is met een topconditie uit de winter gekomen, daar zou het supplement zeker een bijdrage aan geleverd kunnen hebben.

Celine: “Ik ben erg blij met het supplement!”

Hi, ik ben Celine! Eind december ben ik uitgekozen om het supplement Garlic & More te testen, of nou ja mijn haflinger Amanda. Ze is een merrie van 24 jaar en krijgt normaal gesproken alleen ruwvoer en basisbrok. Wanneer het slechter weer wordt, heeft ze altijd een dipje en merk je aan alles dat ze minder goed in haar vel zit. Ik had hier eerder al meerdere dingen voor geprobeerd, maar niks bleek echt te helpen. Begin januari ben ik dus begonnen met het testen van het supplement Garlic & More. Het supplement wordt geleverd in een handig afsluitbaar bakje met een schepje. Ik heb mijn merrie een schepje per dag gegeven. Er staat dat het voor 60 porties is, maar ik heb er zeker een stuk langer mee gedaan en heb zelfs nu nog een beetje over! (Het is nu midden maart by the way). 
 
Ik ben het gelijk gaan geven, maar in het begin was er nog weinig verandering merkbaar en begon ik enigszins sceptisch te worden, dat terwijl ik in het begin goede moed had. Echter na een aantal weken begon ze steeds meer zin te krijgen in trainingen, grondwerk en in de omgang met de andere haflingers. Haar conditie ging vooruit en ook haar vacht begon er al iets beter uit te zien, ondanks dat ze in haar wintervacht is (ik scheer haar niet en ze krijgt ook geen deken op). Dit bleef de weken erop ook zo en nog steeds is ze veel gemotiveerder door betere conditie en levert ze (meestal) meer power! Haar vacht glimt nu mooi en haar ‘dapples’ komen zelfs een beetje door haar wintervacht heen. 
  
Er werd mij ook aangegeven goed naar de ontlasting te kijken en de veranderingen hierin. Ik heb dit gedaan, maar heb weinig verandering gemerkt. Wel moet ik zeggen dat Amanda als we gaan trainen en het een beetje moeilijker voor haar wordt, ze meteen een soort angstpoepje doet. Dit heeft ze echter al weken niet meer gedaan waar ze dit eerst consequent elke training deed. Ik weet niet of het aan het supplement ligt, maar ik ben er in ieder geval blij mee! Wanneer ik haar stal uit mest, ligt er altijd een stuk meer dan eerst. Voorheen was de hoeveelheid mest vergelijkbaar met de andere stallen. Één van de effecten is dan ook een betere (en snellere?) spijsvertering zoals aangegeven in de productomschrijving.

Kortom ik ben dus erg blij met het supplement en ga er ook zeker eentje bij bestellen!

Bijgevoegd zie je de foto’s van Amanda! Ik denk dat jullie zelf wel kunnen zien welke de voor en na foto’s zijn 😉 

Scroll naar boven