Bestel vanaf nu je HorseFitShop artikelen op www.ej.nl

Review: NAF Opkikker Senior

Sharon: “Nadat de pot op was zag ik weer de pony zoals hij er altijd in zijn jongere jaren heeft uitgezien!”

Ik heb mij aangemeld om NAF Opkikker te testen voor mijn 20-jarige pony. Destijds had hij een blessure en een lage weerstand. Vanwege zijn blessure mocht hij beperkt bewegen, dit resulteerde in minder spiergebruik. Door zijn lage weerstand had hij last van mok, kreeg hij sneller ontstoken ogen enz. Daarnaast is mijn pony koliekgevoelig en heeft hij vorig jaar in een korte periode vaak koliek gehad.

Ik kreeg de pot binnen en toen ben ik meteen begonnen met testen. Ik gaf het supplement gelijktijdig met zijn voer en hij at het makkelijk op. Met een pot deed ik ongeveer 31 dagen.
In het begin merkte ik weinig. Na 2 á 3 weken merkte ik dat mijn pony minder snel last had van ontstoken ogen en dat zijn mok/rasp vrijwel weg was. Ook kwam mijn pony ineens snel door zijn vacht heen. Op de eerste foto (voor de testpot) is te zien hoe dof zijn vacht is. Nadat de pot op was zag ik weer de pony zoals hij er altijd in zijn jongere jaren heeft uitgezien!
In de tussen tijd is ook de samenstelling van het hooi veranderd. Normaal gesproken heeft hij daar erg last van en duurt het ongeveer 1 tot 2 weken voordat hij aan het nieuwe voer gewend is. Het viel mij vooral op dat hij na 2-3 dagen weer normale ontlasting had.
Ik wilde de Opkikker vooral testen omdat het ook goed is voor de spieren en pezen. Mijn paard had een peesblessure en na 6 maanden aan de hand stappen, mocht ik er eindelijk op en heel rustig beginnen met licht werk. In de tijd dat ik het supplement gebruikte, heeft hij geen last van spierpijn o.i.d. gehad. Binnen de maand waarin ik dit supplement heb getest, is hij ook mooi in ‘shape’ teruggekomen (voor zover dat in de revalidatieperiode kan ?)

Kortom, ik ben erg tevreden over dit supplement. Zodra mijn pony weer een dipje heeft, ga ik hem zeker dit supplement weer geven!

Voor het testen:
Derde testweek: 
Na het testen: 

Melissa: “We zien dat hij ontzettend makkelijk door zijn haren heen komt en hij glimt erover!”

Ik wilde dit product ontzettend graag testen op mijn lieve grote vriend: T. Ik huur hem nu ruim 5 jaar van de manege en ik merk dat hij het in de winter altijd wat zwaarder heeft. Zijn weerstand wordt dan wat minder, merken dat hij wat afvalt en meer last krijgt van zijn buik en darmen. Ik wilde hem graag net dat ene extraatje geven, om hem wat makkelijker door de winter te laten komen en hem op deze manier wat te helpen in zijn gezondheid.

Ik kreeg een berichtje van een vriendin dat ze op Instagram gelezen had dat HorseFitShop testers zochten voor de Opkikker Senior van NAF. Nou was ik dit product al eens tegen gekomen en het klonk erg interessant, dus ik dacht ik waag een gokje!

We werden uitgekozen en zijn begonnen met testen op maandag 8 maart 2021.
Van te voren heb ik een foto gemaakt van de zijkant van zijn profiel om deze dan te vergelijken met een maand later. De test periode duurde 30 dagen.
Iedere dag gaf ik hem een schepje muesli en deed daar de schepjes Opkikker bij. Ik mengde dit dan door elkaar met een scheutje lijnzaadolie. In deze 30 dagen merkten we toch wel het één en ander aan verschil. Zo merkte ik na een week dat hij wat soepeler begon te worden onder het zadel, hij stapte makkelijker en voelde vanaf het begin af aan al minder stijf! Ook werden zijn achterbenen minder dik. Verder zien we dat hij ontzettend makkelijk door zijn haren heen komt en hij glimt erover! Heel leuk om daar zoveel verschil in te zien!

Na de 30 dagen heb ik weer een foto gemaakt om het verschil naast elkaar te zetten en ik heb toch wel het idee dat je het goed kunt zien!Al met al een blij senioren paard!

De bovenste foto is dag 1 dat we zijn begonnen en de onderste foto is iets langer dan een maand op de NAF Opkikker Senior.

Testdag 1                                                                        Testdag 14 
Ik vond het ontzettend leuk om dit product te mogen testen. Ik heb het idee dat het echt voor hem werkt!
Oh en onze 2e pot NAF Opkikker is al in gebruik! Ik vind het zeker een aanrader voor iedereen met een ouder paard die een mindere weerstand heeft en net dat ene extraatje nodig heeft in de winter!

Veel liefs,
Melissa & T

Pauline: “Wat ik vooral heel duidelijk merk bij allebei is dat ze enorm glanzen!”

De NAF Opkikker Senior wilde ik graag testen voor Rowan omdat hij altijd moeite heeft om het voorjaar goed door te komen en een paar keer goed ziek is geweest. Hij was voor het testen fit maar dit wilde ik dus graag zo houden aangezien het voorjaar altijd spannend is voor hem!

Bij Mark wilde ik het graag testen omdat hij een zware winter heeft gehad en zwaar hoefbevangen is geweest en veel hoefzweren heeft gehad. Dus hij kon letterlijk een Opkikker gebruiken!

Wat krijgen Rowan en Mark nog meer aan voeding en supplementen?

Rowan krijgt:

  • Metazoa Superfitbroxxx
  • Luzerne
  • HP23 Luzerne korrel
  • Duivelsklauw, Glucosamine
  • Magnesium

Mark krijgt:

  • Metazoa Superfitbroxxx
  • HP23 Luzerne korrel
  • Magnesium
Wat heb ik gemerkt na de kuur?
Wat ik vooral heel duidelijk merk bij allebei is dat ze enorm glanzen! Zelfs nu ze nog volop in het verharings proces zitten. Dat valt echt duidelijk op! Bij Rowan merk ik niet heel duidelijk een verschil maar hij is fit gebleven waar hij de laatste 3 jaar in maart/april flink ziek was. Mark is fitter en energieker.

Rowan                                                                             Mark 

Zaza: “In gedrag lijkt ze 10 jaar jonger!”

Ik heb Varna opgegeven voor de test met NAF Opkikker Senior omdat zij een oude (29 jaar, Arabisch volbloed) lieve dame is. Ze is over het algemeen nog in goede conditie, alleen haar gebit is al jaren een probleem. Ze eet enkel senioren voeding (in de vorm van slobber/Seniores Priores) omdat ze geen hooi, kuil of gras meer kan eten. Maar ze doet het daar al langere tijd erg goed mee.
Toen ik startte met NAF Opkikker Senior voor mijn pony Varna, zat zij niet lekker in haar vel. Het was winter maar ondanks de zachte dagen wilde ze niet goed eten en oogde ze alsof ze niet zichzelf was.
Ik heb verschillende dingen geprobeerd, zoals ander voer. Maar het wilde niet helpen. Uiteindelijk is de tandarts langs geweest en die heeft een losse kies geconstateerd en deze ook verwijdert. Hierna begon ze eindelijk wat beter te eten en kreeg ze dus ook NAF Opkikker Senior beter binnen.

In de tussentijd diende de lente zich aan. De periode voor het testen was niet optimaal om een compleet resultaat weer te geven aangezien Varna ook door de rui heen is gegaan. Maar ik ben ervan overtuigd dat NAF Opkikker Senior haar heeft geholpen met het opkrabbelen van haar losse kies en periode van erg weinig eten. Ik denk dat ze hierdoor voedingstoffen sneller heeft kunnen opnemen en ze een sneller herstel heeft doorgemaakt. Ze is in korte tijd ontzettend opgeknapt, mest meer (en het lijkt ook wat steviger dan voorheen) en heeft veel (echt veel!) meer energie. In gedrag lijkt ze 10 jaar jonger! Ze is blij en tijdens buitenritjes bijna niet te houden (net als vroeger). Ze is erg makkelijk door de rui heen gekomen en glanst prachtig. De osteopaat heeft aangegeven dat haar spierweefsel nog in topconditie is voor haar leeftijd.
Ik ben erg blij dat ik NAF opkikker Senior heb mogen testen, zeker juist in de zware periode van de winter zodat Varna sneller heeft kunnen herstellen door de ondersteuning van de opkikker. Ik raad het product aan, misschien niet het hele jaar rond, maar zeker wel in moeilijkere periodes waarbij extra ondersteuning gewenst is.

De eerste bijgevoegde foto is van afgelopen winter, toen ik net gestart was met NAF Opkikker Senior. De andere 2 zijn van afgelopen mei 2021. 

Afgelopen winter: 
3e week van mei: 
Dank jullie wel dat ik dit product heb mogen testen, het heeft Varna en mij erg geholpen!

Melody: “Ze werd weer vrolijk!” 

Mijn Friese paard Itskje heeft al ruim 3 jaar gezondheidsproblemen . Futloos, slecht in haar vacht en niet gretig met eten. Van alles geprobeerd maar niets hielp. Inmiddels zijn we er achter dat ze een slokdarmverwijding heeft en dat daar haar klachten vandaan kwamen. Nu lekker op pensioen gezet bij ons thuis. Sinds een aantal weken geef ik haar nu het supplement Opkikker van NAF. Na alles geprobeerd te hebben met weinig tot geen resultaat was ik nu echt verrast. Ze werd weer vrolijk! Eet weer goed en had zelfs weer zin en energie om op buitenrit te gaan. Ze voelt zich dus duidelijk fitter. Het zal vast een combinatie zijn van meerdere factoren maar het supplement zorgt er voor dat mijn oude paardje een fijne oude dag heeft. Blij mee!

Wil jij ook NAF Opkikker Senior voor jouw golden oldie aanschaffen? Bestel hier! 

Scroll naar boven