Bestel vanaf nu je HorseFitShop artikelen op www.ej.nl

Review PUUR Veg Omega & PUUR MSM

PUUR Veg Omega

PUUR Veg Omega is een plantaardige omega 3-6-9. Deze olie is ideaal bij de verharingsperiode, het zorgt voor een gezonde huid en glanzende vacht. Daarnaast ondersteunt het bij soepele beweging en zorgt voor meer energie en alertheid.

PUUR MSM

MSM bevat zwavel, een stof die voorkokmt in o.a. de huid, haar, hoeven, botten en gewrichten. PUUR MSM ondersteunt de pezen, gezond bindweefsel en zorgt daarnaast voor soepele gewrichten. 

Cécile en de New Forest pony Smaragd

Ik wilde graag de PUUR Veg Omega testen bij mijn pony Smaragd omdat hij, op het moment dat er gevraagd werd naar testers, heel erg aan het verharen was. Zo erg, dat hij zelfs kaal werd op zijn schouders en nek. Ik was dan ook nieuwsgierig naar wat Puur Veg Omega kon betekenen voor Smaragd. Naast Puur Veg Omega mochten wij ook de PUUR MSM testen. Bij dit product was ik vooral nieuwsgierig of het Smaragd kon ondersteunen om hem soepel te laten bewegen, aangezien hij op leeftijd is.

Smaragd is ondertussen een 25,5 jarige New-Forest pony die cushing heeft. Door de cushing is hij altijd wel wat dikker in zijn vacht. Hij wordt niet meer gereden, maar wordt nog wel elke dag getraind door te longeren, grondwerk los, balkjes lopen etc. Overdag staat hij buiten in de paddock/wei en ‘s nachts staat hij binnen in een box. Hij krijgt elke dag holistische medicatie voor cushing, gluco balance van Phytonics en daarbij olijfolie en lijnzaadolie. Tijdens het testen heb ik het geven van olijf- en lijnzaadolie stop gezet om de resultaten van PUUR Veg Omega goed te kunnen zien. Doordat ik dierfysiotherapeut in opleiding en dieracupuncturist in opleiding ben, wordt Smaragd bijna elke dag wel behandeld/ gemasseerd.
Tijdens het testen kreeg Smaragd in de ochtend 1 lepel PUUR Veg Omega over zijn voer heen en in de avond kreeg hij ook weer 1 lepel PUUR Veg Omega over zijn voer en daarbij ook een schep PUUR MSM.

Ik merkte bij Smaragd binnen een week al verschil met zijn vacht, de kale plekken begonnen al te verdwijnen. Aan het einde van de fles Puur Veg Omega had Smaragd geen kale plekken meer en was hij mooi door de verharing heen gekomen, iets wat in het begin eeuwen leek te duren. Ook vond ik dat zijn vacht zachter aanvoelde dan eerst en het glom ook veel meer. Ik ben zeer tevreden met dit product. Ik zal dit tijdens de seizoenswisselingen ook zeker weer gaan toepassen bij Smaragd, zodat hij makkelijker en sneller zijn vacht kan wisselen. 

 
De werking van PUUR MSM vond ik minder goed werken bij Smaragd. Ik vond zelfs dat hij stijver begon te lopen en ook werd zijn tempo trager. Hierdoor heb ik besloten om na 2 weken te stoppen met PUUR MSM voor Smaragd.
Dit product ben ik verder gaan testen op mijn andere pony die ook op leeftijd (24,5) is en die klachten heeft aan haar linker heup. Door deze klachten maakt ze verkorte passen en is ze in het begin van de training meestal stijf met haar linkerbeen. Bij haar merkte ik wel lichte verbetering. Meestal duurt het meer dan een kwartier voordat ze soepel begint te draven. Nu met PUUR MSM is dit wel sneller, binnen 10 min begint ze enthousiast en soepel te draven. Wel moet ik haar nog goed instappen en overgangen laten maken voordat ze soepel begint te draven.

Voor de testperiode

 Tijdens de testperiode

 Na de testperiode

Saphira en de American Paint Horse Fun

Fun is een 22 jarige American Paint Horse en gebruikte, voordat wij de Puur MSM en Veg Omega mochten testen, al de Glucosemine Compleet van Puur en gedroogde brandnetel. 
 
Fun loopt elk jaar bij de seizoenswisseling van zomer naar herfst wel iets op. Vorig jaar was dit het ergst met uiteindelijk Einschuss. Fun heeft, zolang ik mij kan herinneren, er elke winter uitgezien als een teddybeer. De laatste paar jaren liet ik haar elke keer scheren begin oktober en eind december. Ze is namelijk ook nog een nazweter dus droog worden duurde uren. Dit jaar hoopte ik voor het eerst Fun niet te hoeven scheren, want er is deze zomer artrose geconstateerd in haar rechterkogel, dus fanatiek rijden doen we niet meer, maar we zijn lekker aan het wandelen e.d. 
 
Tot mijn verbazing zijn we de herfst fluitend doorgekomen. Geen mok, geen nieuwe complicaties, niet meer last van de artrose dan anders (wat ik wel verwacht had door kou) en ze zit geweldig in haar vacht! Ze glimt als een malle en ziet er nog steeds niet uit als teddybeer. Ik krijg regelmatig complimenten met hoe goed ze in haar vacht zit. 
 
Voor mijn paard heeft Puur MSM en Puur Veg Omega dus wel net dat extra steuntje in de rug gegeven. 
 
Als opmerking wil ik meegeven dat de oliefles ontzettend onhandig is. Wellicht is het handig als er een maatdopje bij zit o.i.d.

Anne en de Fries Doeke

Eind september hoorde ik dat ik de gelukkige was om de combi PUUR MSM en PUUR Veg Omega te mogen testen. Dit wilde ik graag doen voor Doeke, een negenjarige Fries die nogal wat problemen heeft gehad. Doeke bleek anderhalf jaar geleden, na heel veel verschillende dingen gehad te hebben (van bronchitis tot virussen en hoefzweren), ineens positief te testen op de ziekte van Lyme!

Weerstand is een kernwoord en deze proberen we door middel van de producten van PUUR (bijvoorbeeld de Detox) hoog te houden. Wanneer we dat goed voor elkaar hebben, kunnen we een stapje verder gaan. Meer trainen en vaker aan de gang, maar wel goed in de gaten houden dat alles goed blijft gaan in zijn lijf.

En daar kwam de oproep van HorseFitShop! De lastigste periode van het jaar kwam eraan; verharen, temperatuurwisselingen en weer van de wei naar de paddock. Het heeft heel veel impact op het paard en zeker op een Doeke die al veel moeite heeft om z’n weerstand hoog te houden. PUUR Veg Omega ondersteunt de gezonde huid en vacht, soepele beweging, energie en geestelijke stabiliteit. PUUR MSM ondersteunt de pezen, het bindweefsel en soepele gewrichten. En dat hebben we gezien! We zijn vloeiend door de herfst heen gekomen en konden fijn doortrainen. Doeke bleef heel mooi glimmen ondanks z’n dikke vachtje die er langzaamaan op kwam, hij had genoeg energie en was blij en gezellig. Z’n dikke vachtje werd op een gegeven moment wel iets te vol, dus het scheerapparaat mocht erover heen. En wat daar onderuit kwam verbaasde me nog meer, wat een glans en wat een appeltjes op zijn lijf! Zo kunnen we de winter in!

Onze hoefsmid was erg tevreden en Doeke doet het super! Dat is weleens anders geweest! Maar ook als je paard geen Lyme heeft, is dit een echte aanrader. Houd je paard fit in deze zware periodes, dus ondersteun ze waar je kan!

 Voor de testperiode

 Na het scheren

Maaike en de Shetlander Nellie

Ik heb via HorseFitShop de producten Puur Veg Omega en Puur MSM mogen testen op mijn +/- 30 jaar oude Shetlandermerrie Nellie. Nellie is gezien haar leeftijd al een aantal jaren met pensioen, maar is vroeger wel bereden en betuigd geweest. Verder heeft ze al een aantal jaar last van artrose in haar voorbenen waardoor bewegen niet altijd even soepel gaat. 
 
Ongeveer 2 jaar geleden is Nellie een keer hoefbevangen geraakt wat een enorme aanslag op haar gezondheid is geweest. Ik kon op verschillende manieren merken dat ze nog steeds niet helemaal de oude was en de stijfheid in haar voorbenen ook erger was geworden. Nellie had meer moeite met verharen en was qua gedrag ook een stuk futlozer dan dat ik van haar gewend was. Hier is ze uiteindelijk weer wat uitgekomen door haar te helpen met een vitaminekuur en supplementen voor haar gewrichten. Omdat ik hier nog niet heel erg in thuis was, ben ik begonnen met de meer voor de hand liggende namen zoals Glucosamine, maar vond hiervan het ‘resultaat’ wat tegenvallen. Ze werd tijdens het gebruik van deze producten wel weer iets beter qua bewegen, maar had ook nog steeds dagen waarop het allemaal duidelijk weer wat moeizamer ging. 
Tijdens de testperiode met de producten van PUUR heb ik haar zien terug veranderen in een actievere, levendige shetlandmerrie die ik toch al een hele tijd kwijt leek te zijn. Na de eerste week merkte ik al dat alles net weer wat makkelijker leek te gaan met bewegen en ze is sinds die tijd eigenlijk ook een stuk stabieler qua goede en slechte dagen. Niet alleen het bewegen gaat beter, geestelijk gaat het ook een stuk beter met haar. Ze is weer helemaal opgeleefd en misschien het mooiste bewijs hiervan dat ik heb mogen meemaken, is dat ze een aantal keren samen met haar ‘jongere’ soortgenoten een sprintje door het weiland trok. Qua gedrag is het niet alleen te zien, ook qua uitstraling is het weer een hele andere pony geworden, ze zit op dit moment prachtig in haar vacht en ik hoor ook van andere mensen uit mijn omgeving dat ze er nu weer zo goed uitziet. 
Omdat ik eigenlijk de hele testperiode mijn pony zo positief heb zien veranderen, ben ik ook zeker van plan om met deze producten door te gaan. Ik denk dat vooral de combinatie van de ondersteuning van haar ‘gewrichten’ en de ‘geestelijke’ boost haar uit haar slechtere periode hebben geholpen en ik hoop haar met behulp van deze producten toch nog een aantal fijne jaren te kunnen geven.

 Voor de testperiode

 Na de testperiode met wintervacht

Scroll naar boven