Bestel vanaf nu je HorseFitShop artikelen op www.ej.nl

Review Staldeken Horseware Rambo Ionic

De Staldeken Horseware Rambo Ionic is een innovatieve deken met therapeutische werking. De dekens versterken, stimuleren en ondersteunen de bloedsomloop doordat er aan de binnenkant van de dekens nopjes zitten waarin een poeder is verwerkt. Dit poeder is afkomstig van de natuurlijke kristal toermalijn. Wanneer toermalijn wordt vermalen tot poeder komt er een elektrische lading vrij. De elektrische lading zet de omringende luchtmoleculen om in negatieve ionen. Deze negatieve ionen hebben een positieve invloed op de doorstroming van vloeistoffen in het lichaam.

Staldeken Horseware Rambo Ionic

Jessica: ‘De paarden zijn losser.

‘Namens HorseFitShop mocht ik de Horseware Rambo Ionic uit testen, via Facebook werd er een win en like actie opgezet om 3 testers de kans te geven om dit product kosteloos te kunnen gaan proberen. Ik was super verrast toen ik werd uitgekozen. Ik heb 4 paarden en altijd opzoek naar het beste qua prijs, kwaliteit en pasvorm en effect.
Ik ben er open ingestapt en had een maat gekozen (198) die 3 van de 4 paarden past. Uiteindelijk heb ik gekozen om de deken voor 70% aan Indiana Rose toe te wijzen, een 4 jarige merrie die in de zomer van 2017 is geopereerd aan haar sprong.
Helaas merkte ik na de operatie dat ze problemen had met haar balans en coördinatie. We zijn nu een paar maanden verder en de laatste weken gaat het steeds beter met haar.
Ik ben van mening dat de deken haar helpt te herstellen en het werk makkelijker voor haar maakt.
Ook Alista en Goldy hebben de deken gedragen, hierbij koos ik ervoor om deze voor en na de training te gebruiken.
Ook deed ik dit voor en na concours. Wat mij opviel, was dat de paarden losser werden en dat ze met meer souplesse konden gaan bewegen!
Alleen merkte ik wel op dat als ik de deken 24/7 gebruikte onder een winterdeken dat er bij de schouder van Indiana Rose lichte schuurplekken ontstonden.
Over de pasvorm ben ik zeer tevreden hij ligt mooi qua model op de paarden. De schouderomvang sluit mooi aan en de kwaliteit van de stof is zeer goed.
Ik hoop nog lang van deze deken te mogen genieten. Bedankt voor deze mogelijkheid!’

                               

Stephanie: ‘Zijn aanleuning en gedrevenheid zijn positief veranderd.

‘De periode dat ik de Horseware Rambo Ionic deken heb getest liep van 22-11-2017 tot 9-01-2018. Mijn testpaard is een ruin uit 2004 met artrose, welke moeilijk op gewicht te houden is en in de winterperiode last heeft van zijn lichaam en gemoedstoestand (depressief).
Zoals ik gewend ben van Horseware wordt de deken in een mooie tas geleverd. Ik gebruik zelf altijd de Horseware Amigo dekens en de pasvorm is goed te vergelijken met de Horseware Rambo. Voor mijn paard is de pasvorm perfect. De deken is van een stevige, katoenen stof vervaardigd en functioneert bij mij nu als een onderdeken.
Een minpunt is dat de deken langer is dan mijn outdoordeken. De deken steekt bij de voor en achterbenen een stuk uit, dit houdt in dat de deken nat wordt bij het rollen in een vochtige paddock. Wellicht dat de onderdeken/liner wel een kortere versie is en dit probleem verholpen is.
Wat meteen opvalt, is de aparte stof aan de binnenkant van de deken, hier zitten nopjes met poeder uit kristal toermalijn. Deze bolletjes moeten het verschil gaan maken door een betere doorbloeding te geven en een snellere afvoer van afvalstoffen.
De winter/kou en het langer op stal staan vergt veel van mijn paard, met het rijden moet hij echt op gang komen. Na een aantal dagen merk ik dat hij fijner losstapt en dat het aandraven hem een stuk makkelijker afgaat. Ook mijn instructeurs (zij weten niet dat wij deze deken gebruiken) complimenteren hem, zijn aanleuning en gedrevenheid zijn positief veranderd.
Ik zie aan het eind van de testperiode een soepeler paard. Hij toont een vrolijkere/meer tevreden indruk dan de afgelopen winters.’ 

                               

Mandy: ‘Vooral in galop merk ik dat mijn paard erg los is.‘ 

‘Ik was al een tijdje nieuwsgierig naar de verschillende therapie dekens zoals de deken van back on track, Rambo of die van Bucas. Nu is er over de recuptex van Bucas al ontzettend veel te vinden en te lezen. Helaas was dit bij die van Rambo niet het geval. Ik was dan ook heel erg blij toen ik te horen kreeg dat ik de Rambo Ionic deken mocht gaan testen.
Ik hoop dat ik jullie door middel van mijn bevindingen kan overtuigen om deze deken te kopen.
De Rambo ionic is er in verschillende uitvoeringen zoals de liner, zweetdeken, staldeken dik en een ongevoerde staldeken. Deze laatste heb ik de afgelopen twee maanden getest op mijn merrie. Helaas, sprookjes bestaan niet, het is niet dat mijn paard in één keer de sterren van de hemel liep na het dragen van deze deken, maar ik merkte wel echt verschil.
De pasvorm van de deken is heel fijn. Ook al zou de deken helemaal niks doen, dan is het evengoed een mooie deken om te zien (het oog wil tenslotte ook wat). In de beschrijving wordt aangegeven dat je de deken kan gebruiken als onderdeken, maar ik gebruik hem echt alleen als ik ga rijden, lessen of op wedstijd ga.
De eerste keer dat ik hem gebruikte was toen ik in december op wedstrijd ging. Het leuke is dat wanneer ik de deken op leg mijn merrie meteen heel rustig wordt, terwijl dit paard alles behalve rustig is. Hierdoor wordt vlechten ook echt een feestje. Ik woon op een eiland dus ik moet voor wedstrijden vaak een stukje rijden en met de boot mee. Ideaal om de deken goed te testen. Toen ik er na het opzadelen op ging zitten, had ik natuurlijk stiekem wel een beetje op een wonder gehoopt. Want hoe cool zou het zijn als mijn paard opeens met zijn benen voorbij zijn oren kwam?! Ondanks de reis en de spanning op de boot merkte ik met losrijden wel meteen dat ze los was en dat heeft normaal gesproken altijd wel even tijd nodig. Vervolgens heb ik een hele fijne proef kunnen rijden, dus aan de deken lag het in ieder geval niet. Na de proef meteen de deken weer opgelegd en de volgende dag was het verschil eigenlijk nog duidelijker te merken. Normaal kan ze na een wedstrijddag best chagrijnig en nukkig zijn en dient ze liever niet gestoord te worden, maar nu kon ik de volgende dag gewoon weer fijn rijden ondanks dat ze best een lange tijd op de trailer had gestaan.
Die week erna had ik les aan de vaste wal, dus ik moest weer met de boot mee. Ook nu weer heb ik de deken tijdens het reizen opgedaan. Met inrijden liep ze gelijk heel erg fijn, terwijl ik er vanwege werk twee dagen niet op heb kunnen zitten. Zelfs mijn instructeur was verrast. Ik heb hem verteld dat ik een nieuw dek had en daar erg tevreden over was. Hij wou hem meteen even bekijken. Ook de volgende dag heb ik weer fijn kunnen rijden.
De derde keer heb ik hem wederom tijdens de wedstrijd gedragen. Deze keer moest ik echt een heel eind met de trailer, maar ook nu kon ik meteen weer heel fijn losrijden. Vooral in galop merk ik dat mijn paard erg los is en ik vanaf het begin af aan meteen fijn aan het werk kan.
Ondanks dat ik geen officiële metingen kan doen wat de deken daadwerkelijk doet met de rug van mijn paard, zegt mijn gevoel tijdens het rijden dat ik op een fijn/los paard zit. Een paard wat lekker in zijn vel zit en waarmee ik meteen vanaf pas één aan de slag kan. De deken heeft mij in ieder geval geholpen ZZ Licht te worden….. zullen sprookjes dan toch bestaan?’

                             

Bestel hier jouw Rambo Ionic deken.

Scroll naar boven