Bestel vanaf nu je HorseFitShop artikelen op www.ej.nl

Review: Super Biotine HorseFitShop

Mijn naam is Pascalle en ik heb 2 super lieve paarden Indy (15 jaar) en Clooney (14 jaar). Clooney is een ondeugende, bonte Shetlander en Indy een mooie American Paint Horse.
Mijn paard Indy heeft al jaren slechte hoeven en ik heb inmiddels veel verschillende dingen geprobeerd om zijn hoeven te verbeteren. Zijn voorhoeven zijn beslagen omdat hij platvoeten heeft. Dit betekent dat hij lange tenen en lage verzenen heeft. Hierdoor hebben zijn voorhoeven een vlakke zool en een brede, vlakke straal. Zijn achterhoeven zijn wel sterk en hebben daarom gelukkig geen ijzers.


(Foto voor het voeren van Biotine)

Zomers, tijdens droge periodes, beginnen de hoeven snel te brokkelen en aangezien de hoeven ’s zomers ook sneller groeien, komt de hoefsmid dan vaak langs. In het verleden is het een enkele keer zelfs zo geweest dat er heftige scheuren in de hoeven kwamen, waardoor hij een half mechanische hoef kreeg met ijzeren platen.
Ook kreeg ik verschillende tips omtrent hoefverzorging. Zo kreeg ik de tip om hoefolie te gebruiken, iedere dag zijn hoeven goed schoon te houden en een kwartier met de tuinslang af te spoelen.
Door het gebruik van de olie zag ik wel verbetering. Alleen door het dagelijkse gebruik van deze olie werden de hoeven daarbij voor mijn gevoel ook kwetsbaarder omdat ik ze altijd zacht hield.

Ik kreeg ook steeds vaker te horen dat een supplement met biotine een goede, extra toevoeging kan zijn op het dagelijkse rantsoen en voor sterke, gezonde hoeven kan zorgen. Er werd mij verteld dat zolang je biotine voert dit ervoor zorgt dat het nieuwe hoorn dat aangroeit sterker en gezonder is. Een beetje geduld heb je hier dus wel bij nodig omdat het een behoorlijke tijd kan duren voor de ongezonde hoef helemaal is uitgegroeid en die nieuwe gezond en sterkere hoef helemaal aangegroeid is. Elke keer wordt het dus een stukje beter. Doordat biotine niet zelf door het lichaam van het paard aangemaakt wordt, is het belangrijk dat een paard dit voldoende via het voer binnenkrijgt. 

Op aanraden van de HFS ben ik dus begonnen met het voeren van HorseFitShop Super Biotine. Ik heb niet alleen de vooruitgang van de hoeven bijgehouden maar ook van de vacht. HorseFitShop Super Biotine is een mengeling op glucosebasis en bevat hoogwaardige biotine, zink, lysine en methionine. .
Bij paarden wordt aangeraden 15 gram per dag te voeren. Voor pony’s en jonge paarden is dit 7,5 gram per dag. Bij mijn paard Indy heb ik dagelijks 15 gram door zijn voer gedaan. Gelukkig at hij dit iedere dag zonder moeite op. Wanneer je paard wel zijn neus hiervoor ophaalt en zijn voer niet opeet, kun je de poeder ook door bijvoorbeeld slobber heen mengen werd me geadviseerd. Slobber vinden paarden heerlijk en doordat dit vochtig is, verdwijnt de poeder snel in de substantie. Een andere optie is wat fruit of groente die je paard lekker vindt raspen of prakken en dit mengen met het poeder. 

Naast het dagelijks voeren van HorseFitShop Super Biotine heb ik de hoeven iedere dag schoon gehouden en één keer per week afgespoeld en daarna met olie behandeld.

Omdat hij ’s winters een erg dikke vacht heeft, heb ik hem geschoren. Hierdoor heeft hij een matte gloed over zijn vacht. Door het voeren van biotine begon zijn vacht sterk te glimmen toch wel een fijne bijkomstigheid is.
(Foto na het voeren van één pot Biotine)
Toen de pot leeg was, zag je wel degelijk resultaat in de vacht en hoeven. Hieronder een foto van het eindresultaat.
Ik ben erg blij met de vooruitgang en blijf het supplement zeker bijvoeren. Dit omdat het verstandig is biotine minimaal 6-9 maanden te voeren zodat de nieuwe hoef de kans krijgt om aan te groeien.
(Foto na het voeren van één pot Biotine)

Scroll naar boven