Bestel vanaf nu je HorseFitShop artikelen op www.ej.nl

Review VITALstyle DarmBalans: “Na een paar dagen merkte ik al duidelijk verschil”


VITALstyle Darmbalans is ontwikkeld voor een gezonde darmfunctie en brengt de maagdarmfunctie weer in balans. Oorzaken zoals een verminderde weerstand, koliek, voerwisseling of een antibioticakuur kunnen de darmflora uit balans brengen. Het ondersteunt de rantsoenwisseling en dunne mest. Het geeft de weerstand een krachtige boost en ondersteunt de eetlust. DarmBalans heeft een positieve werking op het maagdarmkanaal én je paard gaat zich fitter voelen door de activering van het gehele metabolisme. Dankzij de prebiotica (vezels vanuit kruiden en wortels) en probiotica (gist), blijft de darmflora gezond. De diverse kruiden in combinatie met de pre- en probiotica wordt de eetlust gestimuleerd en ondersteunt het metabolisme. De maagdarmwand wordt beschermt door o.a. slijmstoffen uit kruiden en draagt bij aan de functie van lever en nieren. 

‘Na een paar dagen merkte ik al duidelijk verschil’

In maart heb ik mijn pony Mystery verhuisd naar een andere stal, want op de vorige stal kwam Mystery weinig buiten in de winter. Op de nieuwe stal staat hij in de winter overdag in de paddock en heeft hij toegang tot onbeperkt hooi. In de zomerperiode staat hij dag en nacht in het weiland. Nogal een verandering qua rantsoen dus! Halverwege augustus haalde ik mijn pony Mystery uit de wei met een dikkere buik dan normaal. Mystery is ook niet de slankste, maar ik schrok hier wel van. Hij had een erg opgezwollen, harde buik en voelde zich duidelijk niet lekker. Ook met het rijden zat zijn harde buik hem in de weg. Zelf denk ik dat de oorzaak tot stand gekomen is toen het land kaler werd en de paarden hooi kregen als vervanger.

Ik geef Mystery het liefst zo min mogelijk extra suikers en toevoegingen. Het is een koudbloed en daarom voer ik hem zo weinig mogelijk suikers en zetmeel. Ik ben opzoek gegaan naar een supplement wat de klachten van Mystery kon verhelpen. Ik kwam al gauw uit bij VITALstyle DarmBalans. DarmBalans kun je gebruiken bij dunne mest, ondersteuning na koliek, antibioticakuur of voerwisselingen, verminderde maag- en darmfunctie, rantsoenwisseling en een weerstandsdip. DarmBalans brengt de maagdarmfunctie (weer) in balans. Dat klonk als iets wat Mystery zou kunnen helpen!

Op 21 augustus ben ik begonnen met het voeren van VITALstyle DarmBalans, de acute behandeling. Mystery at de brokjes met smaak op door zijn muesli. De eerste vijf dagen heb ik een verhoogde dosis gegeven, daarna ben ik overgegaan tot de dagelijkse dosis. Ik heb het proces vastgelegd, omdat ik nieuwsgierig was hoe mijn pony op het supplement zou gaan reageren. Na een paar dagen merkte ik al duidelijk verschil, want zijn opgezwollen buik trok al heel goed weg. Tijdens het rijden mestte Mystery ook meer en had hij geen last meer van een harde buik. Zie de foto hieronder.

Ik ben zeer tevreden over VITALstyle DarmBalans, want het eindresultaat heeft goed uitgepakt! Mystery heeft geen last meer van een opzwollen en harde buik. Mochten de klachten wel weer op gaan spelen, dan schaf ik zeker weten DarmBalans weer aan. Op aanraden van VITALstyle heb ik nu VITALstyle OerBalans aangeschaft, om Mystery beter te ondersteunen.

VITALstyle Darmbalans 

Scroll naar boven