Bestel vanaf nu je HorseFitShop artikelen op www.ej.nl

Review: VITALstyle Pyrogenium

Babet: “Pyrogenium heeft precies gedaan waar ik op hoopte.”

Mijn e-pony staat samen met een groep ruinen in een mooi groot land. Ze hebben hier alle ruimte om lekker met elkaar te spelen en hier maken ze dan ook graag gebruik van! Het gebeurt dan ook wel eens dat ik mijn pony met wondjes uit het land haal, wat dus laatst ook het geval was.

 
Ik haalde mijn pony nietsvermoedend uit de weide, maar eenmaal in de wei trof ik hem aan met een dik achterbeen. Op de poetsplaats zag ik dat hij een klein wondje had op zijn rechter achtervoet, bij zijn koot. Dit was dus de oorzaak van de zwelling rondom zijn koot. Ik heb de wond direct schoongemaakt en gedesinfecteerd. De dagen erna hield ik dit aan, maar de zwelling verdween helaas niet echt.
 
Ik werd toen getipt om Pyrogenium van VITALstyle eens te proberen, om te kijken of de zwelling dan wel zal verdwijnen. Ik hoorde hier positieve verhalen over, dus ik wou het graag een kans geven. Na 2 dagen oraal toedienen (2x daags) werd de zwelling al minder. Een paar dagen na het einde van de kuur viel het korstje er dan ook af! Hierdoor kon het opgehoopte vocht uit de wond lopen en zakte de zwelling helemaal af. Daarna was het wondje heel mooi genezen en was de zwelling weg. Pyrogenium heeft precies gedaan waar ik op hoopte en ben dan ook heel blij met het resultaat!

Raewyn: “Ik ben super blij dat Pyrogenium mijn paard precies gegeven heeft wat hij nodig had.”

Rond oktober merkte ik dat mijn paard San-Diëgo niet helemaal zichzelf was. Hij was heel rustig en oogde een beetje ‘down’, terwijl hij normaal gesproken altijd wel op ‘aan’ staat en heerlijk veel kan klieren, haha! Dat was nu helemaal niet aan de orde. Ik wou het eerst nog even aan kijken of deze dip vanzelf weer over zal gaan, want tijdens het rijden merkte ik niet veel verschil aan hem. Wat mij wel op viel was dat hij heel veel moest mesten tijdens het trainen, meer dan normaal en de mest was ook wat aan de dunne kant.
 
In dezelfde maand ben ik San-Diëgo OerBalans en SoepelGewricht gaan voeren van VITALstyle. OerBalans geef ik zodat hij zijn dagelijkse vitaminen en mineralen binnenkrijgt, wat bijdraagt aan een optimale stofwisseling en gezondheid. SoepelGewricht krijgt hij om zijn gewrichten en kraakbeen gezond en soepel te houden. Uit een meting kwam namelijk dat hij deze twee supplement nodig had. Naast dat hij veel moest mesten, begon hij ook bizar veel te plassen. Dit was een goed teken! Want de OerBalans deed zijn werk, namelijk het lichaam opschonen door alle afvalstoffen van de afgelopen tijd af te voeren. San-Diëgo zijn vacht begon er ook beter uit te zien. Hij kreeg een mooie glans, bleef mooi dun in het haar en er kwamen appeltjes tevoorschijn. Was dit dan nodig om uit die dip te komen? Maar helaas, hij bleef in die dip hangen en dat begon zich steeds meer te uiten.

Eén van zijn ogen raakte namelijk ontstoken. Het was inmiddels november en dan kan het weer ook invloed hebben bij de paarden. In deze tijd komt het namelijk wel vaker voor dat paarden met een traanoogje weer op stal komen. Alleen bij San-Diëgo zijn oog bleef het niet bij tranen, het werd ook dik en er ontstond etter. Ik ging dit uiteraard meteen behandelen en dat deed ik met lauwe kamillethee, dit kalmeert en reinigt. Een dag later was de ontsteking weg…althans dat dacht ik, want al gauw nam de dikte weer toe en begon het nog meer te tranen dan het al deed.

    
Weer heb ik kamillethee erop gedaan, maar ik heb toen ook een afspraak gemaakt bij de dierenarts om er even iemand naar te laten kijken. Op de dag van de afspraak was er bijna niks meer te zien aan het oog, alleen dat het aan de onderkant nog een beetje dik was. Heel bijzonder weer, alleen ik wou het toch voor de zekerheid laten checken omdat het steeds op en af ging. Hij kreeg een zalfje in zijn oog wat vervolgens knal groen uit zijn neus moest komen, want dit zou betekenen dat zijn traanbuizen niet verstopt zaten. En gelukkig, het zalfje kwam via zijn neusgaten weer tevoorschijn (zie foto)! Ik was opgelucht, want dan was het maar een milde ontsteking. De dierenarts raadde mij aan om het even aan te zien. Zogezegd zo gedaan, maar helaas; na een dag was het oog weer dik. Ik besloot de kamillethee weer een kans te geven, maar ook dit hielp niet meer.
 
Sinds een paar maanden laat ik San-Diëgo behandelen door Yvonne Sidorak. Zij behandeld San-Diëgo met Osteopathie. Ik vertelde Yvonne wat San-Diëgo zijn klachten waren en de dip kwam puur omdat zijn weerstand te laag was. Wanneer de weerstand niet goed functioneert, kunnen er ziektes en/of infecties ontstaan die zich van binnenuit ontwikkelen en zich aan de buitenkant uiten, zoals het ontstoken oog vertelde Yvonne. Dat verklaart ook waarom de kamillethee niet werkte, ik moest het probleem van binnenuit aanpakken. Yvonne raadde mij daarom Pyrogenium van VITALstyle aan, want Pyrogenium stimuleert de lichaamseigen afweer en het zelfgenezingsproces van het lichaam.
Pyrogenium is hét duwtje in de rug bij (beginnende) ontstekingen en het komt zijn belofte na! Want San-Diëgo werd weer de oude! In die vijf dagen dat ik hem Pyrogenium gaf, zag ik hem opbloeien en keerde hij terug in zijn oude jasje; de vrolijke, speelse, grappige en klierende (love it haha!) San-Diëgo!

Zijn ontstoken oog was na de behandeling ook meteen goed genezen en is tot heden ook zo gebleven (zie foto)! Dit geldt ook voor zijn weerstand!

Ik ben super blij dat San-Diëgo precies gekregen heeft wat hij nodig had, de juiste weestandbooster! Kortom, Pyrogenium is een absolute aanrader!


Vanaf april 2021 heeft VITALstyle Pyrogenium een andere leverancier. Na een intensief registratie-proces is Pyrogenium als één van de weinige homeopatica wat is toegelaten als homeopatisch dierengeneesmiddel met een indicatie. Daardoor is dit middel verandert van de status “VRIJ” naar de status “UDA” en is het middel verkrijgbaar geworden via het dierartsen kanaal. Pyrogenium blijft dus gewoon verkrijgbaar, vanaf nu bij jouw dierenarts onder het nieuwe merk VETstyle! Dit geldt ook voor de producten VITALstyle Coffea en Immulon. 

Status VRIJ:

  • ????????: Vrij verkrijgbaar zonder recept van een dierenarts. Deze middelen kun je bijvoorbeeld ook in dierenspeciaalzaken vinden, zoals Colosan.

Status UDA: 

  • ?????? : Uitsluitend op recept en door dierenarts afleveren. Deze middelen kun je uitsluitend op recept van de dierenarts bij de praktijk of apotheker vinden. Je mag deze middelen zelf toedienen.

Scroll naar boven