Bestel vanaf nu je HorseFitShop artikelen op www.ej.nl

Gastblog Jacob Janssen van Bucas: ervaringen met de Bucas Recuptex deken

De Bucas Recuptex Therapy deken is een innovatieve therapeutische stal- en onderdeken die zeer geschikt is voor sportpaarden, paarden met een blessure en ter preventie van blessures. Aan de binnenzijde van de deken is het ruggedeelte voorzien van Recuptex materiaal. Dit materiaal weerspiegelt de magneetvelden in het lichaam van je paard, dat zorgt voor een betere doorbloeding. Hierdoor wordt de zuurstoftoevoer naar de weefsels geoptimaliseerd en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd. Ook zwellingen en ontstekingen kunnen verminderen door het gebruik van de deken.
Het onderste gedeelte van de deken is voorzien van Stay-Dry fleecevoering voor een goede zweetopname, hierdoor kan de deken direct na de training op een nog bezweet paard gelegd worden.

   Deken Bucas Recuptex Therapy 

Recensies 

Anique van der Graaf: ‘In het begin zweette mijn merrie veel onder deze deken. Zij is een gevoelige en sensibele merrie die snel gespannen is. Naar mate ik deze deken vaker ging gebruiken, werd zij minder gevoelig en gespannen. Ook het zweten is over en reageert ze heel fijn onder de Recuptex!’
Fleur Thielking: ‘Vandaag mijn Bucas Recuptex binnen gekregen, de light versie. Wat een super mooie deken! Ik heb hem een uurtje opgehad voor het rijden en ik merkte al een heel verschil! Ik hoopte al dat deze deken dat ook zou doen, wat was mijn paard los in haar bovenlijn! En dan te bedenken dat ik hem pas één keer op heb gehad! Wat een super deken!’
Sanne Kielenstijn: ‘Ik ben echt super blij met de Bucas Recuptex deken. Ik voel echt verschil als ik hem op doe voor het rijden. Normaal begint mijn paard heel strak en sterk, maar als ik de deken heb opgedaan, is hij vanaf het begin al losser en soepeler. Ik vind het zo raar dat dat door die deken komt.’
Cynthia de Mul-Kramer: ‘Ook mijn knappe merrie is helemaal blij! In het begin dacht ik: hmm, geen verschil. Totdat de deken gisteren niet op kon! Toen merkte ik pas dat de deken echt zijn werk doet! Ze is normaal heel stijf en sterk en ze heeft echt de tijd nodig om warm te worden, maar als ze de Recuptex minimaal twee uur op heeft gehad, dan is ze gelijk al goed aan de hulpen. Helaas reageert ze niet als ze de deken korter heeft opgehad.’ Bedankt Bucas, voor deze uitvinding!
Dominique Rotgers: ‘Ik ben heel blij met de deken, ik merk zoveel verschil. Mijn paard is veel meer ontspannen vanaf het moment dat we aan het werk gaan en veel losser door haar lijf.’
Sherine Koot: ‘Mijn paard is al 28 jaar, dus heel wat stijve spieren en al. Ik heb de Recuptex nu één keer gebruikt en een hele nacht op gehad. Ik ging met hem op buitenrit en in vergelijking met andere keren knakte hij veel minder met zijn achterbenen en zat hij bomvol energie. Hij wilde veel meer en veel harder draven en galopperen dan normaal. Hij liep door heel zijn lijf een stuk soepeler.’
Dieke Slingerland: ‘Mijn pony is sneller los in haar lijf als ik de Recuptex op heb gehad. Ik merk vooral dat ik meteen al echt bezig kan, zonder heel lang spieren los hoeven te werken. Ze is echt veel meer ontspannen met vlechten als ze de deken op heeft. Ze heeft hem op concours ook op en staat dan altijd lekker te relaxen onder de deken. Eerder was ze nog wel eens wat onrustig op de trailer.’

Henriette Jansen v.d. Sligte: ‘Ik merk aan mijn paard dat ze door het hele lijf ontspannen is. Zelfs bij de smid staat ze in de relaxstand. Door de Recuptex deken en ander voer zit ze nu gigantisch lekker in haar vel en is soepeler.’

Ingrid Schippers: ‘Mijn paard Vita is groot fan van jullie Recuptex deken. Ik merkte dat ze veel meer los laat en soepeler is in haar lijf sinds ze de deken op heeft. Onlangs moest ik de deken even wassen en nieuwsgierig als ik was, heb ik hem zelf ook uitgeprobeerd en ik begrijp nu heel goed waarom Vita het zo lekker vind! Ik heb momenteel last van een tennisarm en ik voelde in eerste instantie niks, maar binnen 5 minuten werd het goed warm en mijn tennisarm werd nog warmer! Het werkt dus echt en ik kan hem iedereen aanbevelen. Misschien kunnen jullie voor de ruiters ook een trui maken met een rug erin, ik zou de trui kopen.’
Audrey Broekmeulen: ‘Mijn paard is altijd heel onrustig tijdens transport. Met de Recuptex deken staat ze rustig op de wagen. Tevens is ze relaxed op stal tijdens meerdaagse concoursen en beginnen we de training met duidelijk meer losgelatenheid wanneer ik de deken er een uur voorafgaand aan de training op leg.’
Kim: ‘Ik heb het idee dat als ik opstap, ik gelijk kan aangalopperen. Ik vraag mijn pensionhoudster de deken 2 uur van te voren op te doen.’
Jill Huijbrechts: ‘De paarden zijn zo ontspannen, staan eindelijk stil op de vrachtwagen en vlechten gaat ook twee keer zo snel.’
Sophie: ‘Zelfs mijn instructeur kan zien wanneer ik de Recuptex deken vooraf niet gebruikt heb i.v.m. tijdgebrek. Mijn paard komt dan moeilijker op gang.’
Sita: ‘In het begin merk ik direct resultaat, mijn paard is veel soepeler. Ik laat regelmatig de deken de hele dag erop liggen. Na een tijdje merkte ik minder verschil. Ik heb toen de deken een paar dagen niet gebruikt en merkte direct dat mijn paard minder soepeler was.’
Lieke: ‘Wauw, normaal heeft mijn paard een blokkering bij de lendenen en na gebruik van de Recuptex deken is dit helemaal weg. Ik ga er soms zelf ook onder zitten als ik last heb van mijn schouders.’
Saskia: ‘Een klant van mij heeft een paard dat regelmatig in de proef in verzet komt. Ze heeft vrijdag de deken gekocht en direct gebruikt. Afgelopen weekend was er geen verzet tijdens de proef en zijn ze 2e geworden.’
Britt Dekker: ‘Mijn favoriet is de Recuptex, het is echt bizar hoe goed deze werkt. Ik gebruik hem elke dag, zowel voor als na het rijden.’
Danielle van Mierlo: ‘Ik merk dat mijn paarden fijn ontspannen worden wanneer ze de Bucas Recuptex op hebben.’
Jan: ‘Ik heb een klant die een laadprobleem had met één van haar paarden en helemaal radeloos was. Wij weten niet hoe het kan, maar het paard gaat zonder problemen de trailer in, ze heeft er inmiddels drie gekocht. Naar aanleiding van deze ervaring hebben we een andere klant blij kunnen maken. Haar paard brak eerst bijna de trailer af bij iedere rit en staat nu ontspannen met de Recuptex deken op de trailer.’
Esra de Ruiter: ‘Ik ben heel gelukkig met de Recuptex! Vooral ter voorkoming van spierpijn na een wedstrijd of hard trainen merk ik mega verschil.’
Anita: ‘Ik heb niet altijd tijd om de Recuptex deken te gebruiken, maar ik merk al verschil als ik met mijn paard naar de bak toe stap aan de hand.’
Irene: ‘Een klant van mij had een paard dat extreem gespannen was over het hele lijf. Zelfs borstelen was een probleem. Door de Recuptex deken heeft zij een heel ander paard terug gekregen. Haar paard is nu veel minder gespannen en zelf borstelen en opzadelen kan nu zonder problemen.’
Nathalie: ‘Ik kan mij aansluiten bij de positieve ervaringen met de Bucas Recuptex Therapy deken. Het wordt aangenaam warm onder de deken, waardoor mijn paard heerlijk geniet en ontspant. Met rijden is ze van begin af aan losser en ik kan haar na het losstappen fijn oppakken. Een super aanvulling voor mijn merrie, die wel eens last kan hebben van stramme spieren in haar rug. Ik kijk uit naar de koudere dagen om nog een beter effect van deze deken te kunnen ervaren.’
Josselyne: ‘Mijn paard is 19 jaar en komt normaal moeilijk op gang. Ruim 15 minuten stappen en dan nog niet voorwaarts in draf te krijgen. Nu gebruik ik de Recuptex deken vanaf oktober. In het begin een paar uur, maar hij ligt nu de hele dag op mijn paard. Ik heb echt een ander paard terug gekregen. Ze komt makkelijker op gang, is veel actiever en veel beter voor het been. Ik ben normaal erg sceptisch over dit soort dingen, maar ben erg blij dat ik me heb laten overhalen.’
Eline: ‘Mijn paard heeft een hanetred en een gevoelige onderrug. Ook het bekken staat niet correct. Ik merk dat mijn paard lengtebuigingen makkelijker oppakt. En dat al na een paar dagen. Wie weet wat er verbetert na nog meer dagen!’
Tanya: ‘Ik gebruik de Recuptex altijd. Wat ik o.a. merk is dat mijn paard makkelijker op gang komt en dat hij in het begin beter de hoeken door rijdt.’ 
Ben jij ook overtuigd van de werking van de Recuptex deken na het lezen deze bijzondere ervaringen? Bestel hier jouw Recuptex product.
Scroll naar boven