Bestel vanaf nu je HorseFitShop artikelen op www.ej.nl

Review Anita Sport Beha: ‘Wat een top BH’


Mariake: ‘Ik vind de BH gewoon TOP!

Voor het Anita sportbeha testpanel via HorseFitShop mocht ik de Anita Air Control Voorgevormd testen in de maat 75B. Ik ben heel erg blij met de BH. Vaak pak ik deze BH als eerste uit de kast, dus dat is een positief teken.
De BH ondersteunt genoeg en biedt net dat beetje meer wat ik vaak bij andere BH’s mis. Na het wassen blijft de BH er ook prima uitzien!
Het enige nadeel vind ik de ribbels vooraan op de borst. Misschien komt dit doordat het maar nét mijn maat is en dat de ribbels minder zichtbaar zijn als ik een kleinere maat had gekozen of iets grotere borsten had gehad. Op de foto op de site van HorseFitShop van het model kan ik de ribbels echter ook zien, dus ik denk dat dit bij de BH hoort. Over het algemeen vind ik de BH gewoon TOP.

Laura: ‘De Anita Dynamix Star is een fijne sportbeha die bijzonder makkelijk uit te trekken is voor een BH met gekruiste schouderbanden’ 

Naast paardrijden ben ik een fanatieke hardloper en hang ook meerdere keren per week ondersteboven aan een klimmuur tijdens het boulderen. Een goede sportbeha is dus essentieel, daarom was ik erg blij dat ik mocht deelnemen aan het Anita testpanel van HorseFitShop! Ik koos de Anita Dynamix Star, omdat ik in de zomer graag tanktops draag en gekruiste schouderbanden dan fijner vind dan rechte banden.
Een nadeel van Bh’s met gekruiste banden is dat ze niet allemaal even gemakkelijk uitgaan. Zeker niet als je hebt gezweet. Het zal niet de eerste keer zijn dat ik mezelf in een rollkur wring, omdat de achterkant van mijn BH achter mijn schouderbladen blijft hangen. De Anita Dynamix Star heeft een speciaal x-back schouderbandensysteem dat heel makkelijk uit zou moeten gaan.
De schouderbanden zijn verstelbaar en wat hier al uniek aan is, is dat dit aan de voorkant kan door middel van haakjes. De gekruiste schouderbanden zelf zijn heel elastisch. De rug sluiting van de BH is standaard; met kleine haakjes.
Ik heb de BH getest tijdens het paardrijden en hardlopen en deze geeft genoeg ondersteuning en knelt niet bij mijn ribben, wat ik met andere sportbh’s soms wel merk als ik ze een tijdje aan heb. Ook gaat hij gemakkelijk weer uit, door de elastische schouderbanden ben ik nog niet klem komen te zitten.
De sluiting op mijn rug losmaken lukt nog wel, maar vastmaken daarentegen… Daarom trek ik de BH aan met een gesloten rug sluiting en maak hem los als ik de BH uittrek. In geval van nood zou je zelfs nog de schouderbanden los kunnen maken, dan kun je de BH draaien en de rug sluiting aan de voorkant vast- of losmaken.
Tijdens het boulderen heb ik de Anita BH niet willen dragen, ik merkte namelijk wel een klein nadeel. De cups zijn gemaakt van een zachte stof met een fijne microvezel badstof binnenzijde. Heel zacht en comfortabel, maar ook dun. Hierdoor laat het weinig aan de verbeelding over of je het warm of koud hebt.. om het maar tactisch uit te drukken. Hier voel ik me persoonlijk niet prettig bij en daarom draag ik deze BH dan ook niet onder een strakke top. Ieder zijn ding natuurlijk, maar wel even iets om bij stil te staan.

Samengevat; de Anita Dynamix Star is een fijne sport BH die bijzonder makkelijk uit te trekken is voor een BH met gekruiste schouderbanden. Het geeft mijn C/D cup voldoende ondersteuning tijdens het sporten en is comfortabel. Van de dunne stof ben ik persoonlijk iets minder fan, maar hierdoor is hij wel luchtiger dan een BH met padding.

Nathalie: ‘Een prima BH die ook bij grote cupmaten ervoor zorgt dat de borsten onder controle zijn’ 

Hallo ik ben Nathalie, 27 jaar en ik heb meegedaan aan de winactie van HorseFitShop en ben uitgekozen als winnaar van de Anita Extreme Controle sportbeha. In verband met mijn behamaat (80F) is het belangrijk dat ik een goede BH draag tijdens het rijden en sporten. Met mijn eerdere sportbeha’s liep ik vooral tegen de slechte pasvorm aan; te hoog in de oksels of simpelweg te weinig steun. De Extreme Controle ziet er op het oog heel subtiel uit. Het is gemaakt van een dunne stof, welke goed ademt en zorgt dat het zweet goed afgevoerd wordt. De pasvorm is goed en valt ook goed op maat. Tijdens het sporten en rijden biedt deze sportbeha een goede ondersteuning en zorgt er echt voor dat de borsten onder controle zijn. Zowel op mijn eigen paard als op een paard dat hoog opgooit, heb ik geen last tijdens bijvoorbeeld het doorzitten.
De BH is ruim verstelbaar op de rug met een brede band. Heel fijn, want doordat de BH zo licht is met een brede band, voelt het net alsof je geen bh aan hebt. Het enige nadeel aan deze BH, zijn voor mij de schouderbandjes. Deze zijn verstelbaar naar boven. Ze hadden ruimer verstelbaar mogen zijn waardoor de gespjes niet boven op je schouder komen te liggen. Dit zorgt voor irritatie en druk op de schouders, terwijl de BH verder zo fijn zit. Een prima BH die dus ook bij grote cupmaten ervoor zorgt dat de borsten onder controle zijn. Op de schouderbandjes na, zeker een aanrader!

 

Scroll naar boven