Bestel vanaf nu je HorseFitShop artikelen op www.ej.nl

Review Horse First Cuppra: ‘Dit supplement doet absoluut wat het moet doen’


Britt: ‘Na het scheren zag hij er prachtig glanzend uit. Hij zit ook goed in zijn vel en beweegt soepel door zijn lijf 

‘Mijn naam is Britt en ik heb een 11-jarige ruin, waarmee ik zo’n 4-5 keer per week op Z2 niveau train. Naast sportbrok en -muesli voer ik hem dagelijks omega 3-6-9 olie en vitamine E excellent bij. Ik was nog niet bekend met de werking van koper, maar door de belofte van het product over meer energie en uithoudingsvermogen trok het al snel mijn aandacht, gezien mijn paard helaas niet altijd zo voorwaarts is. Verder beoogt Horse First Cuppra een positieve rol te spelen in de ontwikkeling van bindweefsels, gezonde hoefgroei, een betere opname van ijzer en een mooie glanzende vacht (na het scheren).’ Lees hier de ervaringen van Britt.

Anouk: ‘Dit supplement doet absoluut wat het moet doen ’ 

Begin oktober kregen wij het leuke nieuws dat wij Horse First Cuppra mochten testen. Al snel kregen we de verpakking met voerschep en informatie over Horse First in huis.
Aangezien ik ook Horse First Relax Me als supplement heb gebruikt, en dat ontzettend goed werkte, was ik erg benieuwd naar wat Horse First Cuppra voor ons zou gaan doen. We zijn begonnen op 11 oktober en hebben toen beginfoto’s gemaakt. Lees hier de review van Anouk over Horse First Cuppra.

Daphne: ‘Mijn paard houdt het werk langer vol ’ 

‘Vanaf oktober merkte ik dat mijn paard wat terugliep in conditie. Of dit nu te wijten was aan de overgang van de buitenbak naar de binnenbak, of door het koudere weer, dat zullen we voor nu helaas niet weten. Ik heb hem in juni 2019 gekocht, dus heb mijn paard nooit eerder in de herfst meegemaakt. Toch vond ik het het waard om een ondersteunend supplement aan zijn brok toe te voegen en heb ons daarom opgegeven voor het testpanel!’ Lees hier hoe de testperiode bij Daphne is verlopen

Fleur: ‘Scheren ging ontzettend makkelijk, amper strepen te zien en glimmen dat hij deed ’ 

‘Hoi! Ik ben Fleur en ben in het bezit van een 21-jarige Haflinger ruin genaamd Sandro. Hij is nu bijna 4 jaar in mijn bezit.
Een tijdje geleden zag ik op Facebook dat HorseFitShop testers zocht voor een testpanel. Het ging om Cuppra van ‘Horse First Supplements’, een kopersupplement dat op verschillende gebieden werkzaam is. Het supplement trok mijn aandacht omdat het zou helpen bij een verslechterde weerstand. Met de weersomstandigheden en -schommelingen die eraan zitten te komen, was het wel interessant om het te testen, hij is immers alweer 21 jaar. Naast de weerstand zou het helpen voor een betere vachtconditie, ook na het scheren. Het scheren stond al op de planning dus ook een mooi moment om dat te gaan ervaren. Sandro heeft begin dit jaar een peesblessure gehad waar hij inmiddels van hersteld is. Cuppra zou ook werken bij de ontwikkeling van kraakbeen, pezen en ligamenten waardoor het mijn aandacht nog meer trok.’ Lees hier wat Fleur van Horse First Cuppra vindt

Hetty: ‘We zijn erg tevreden over het product ’ 

‘Afgelopen maand hebben wij het product Horse First Cuppra mogen uitproberen. Omdat (met name) de haarpunten van onze draver steeds bruiner begonnen te worden en haar vacht erg dof is, dachten wij dat dit mogelijk veroorzaakt kon worden door een kopertekort. Vooral omdat onze paarden grondwater te drinken krijgen, dat rijk is aan ijzer, vonden wij een kopertekort zeker niet gek gedacht.’ Lees hier meer over de ervaringen van Hetty

Jedidja: ‘Ik ben zeker tevreden over het resultaat 

‘Hi! Mijn naam is Jedidja Eerland en samen met mijn zus ben ik de trotse eigenaar van Joey. Joey is inmiddels 2 jaar van ons. Joey is een BWP ruin van 1.73m en hij is 16 jaar oud.
Toen wij Joey kochten, was het winter en was hij zwart van kleur. In de zomer krijgt hij natuurlijke highlights door de zon. Hierdoor wordt hij een stuk lichter van kleur. Het begon ons ook op te vallen dat Joey een rode gloed kreeg in zijn vacht, voorpluk en staart. Toen de osteopaat voor het eerst bij Joey kwam, viel het haar ook meteen op. Ze vermoedde dat dit kwam door een kopertekort. Dus startte de zoektocht naar een kopersupplement. Dit bleek echter nog niet zo makkelijk. Veel supplementen bevatten wel iets van koper, maar dit is dan maar een klein deel.’ Lees hier de review van Jedidja

Laura: ‘Ik had niet verwacht dat er in z’n korte tijd zoveel resultaat behaald kon worden ’ 

‘Ik wilde dit product graag testen omdat mijn Fries Douwe rond deze tijd van het jaar (herfst) moeite heeft met zijn vachtwisseling. Ook las ik dat dit product goed is voor de spieren en bindweefsels. Douwe is 10 jaar oud en loopt Z1 met winst in de dressuursport.’ Lees hier de ervaringen van Laura tijdens de testperiode van Horse First Cuppra

Laura: ‘Hij ziet er beter uit en lijkt ook beter in z’n vel te zitten ’ 

‘Hoi, mijn naam is Laura en ik had het geluk Horse First Cuppra te mogen testen bij mijn 16-jarige Arabier Gi-Nadim.
Ik wilde graag Horse First Cuppra testen bij Nadiem omdat hij sinds de verhuizing vorig jaar een doffere vacht had gekregen, wat met meer ruwvoer en lijnzaadolie niet beter werd. Ook is hij ongeveer 6 maanden geleden van z’n ijzers afgehaald, waarna de hoefsmid steeds twijfelde om ze er weer onder te zetten, omdat deze maar niet beter wilde worden. Ook rijd ik nu dus endurance met hem, en daar is uithoudingsvermogen en conditie erg belangrijk.’ Lees hier de review van Laura.

Michelle: ‘Gezien de verandering die ze heeft doorgemaakt binnen een maand tijd, ben ik erg tevreden! ’ 

‘Ik wilde Horse First Cuppra graag testen omdat mijn merrie, Byoux (een 13-jarige KWPN merrie), altijd aan het einde van het weilandseizoen een soort herfstdipje heeft. In deze periode valt ze altijd een beetje in, is haar vacht lang en heel erg dof en ziet ze er na een dagje land uit alsof ze hard heeft moeten werken. Ook is dit dipje te merken tijdens het rijden; ze is een stuk trager en veel sneller moe, terwijl ze normaal gesproken wel echt een doodloper is.’ Lees hier wat Michelle van Horse First Cuppra vindt

Laura: ‘Asamba is blij, heeft energie en haar vacht ziet er een stuk beter uit dan voorgaande jaren

‘Wij hadden het geluk om het supplement Horse First Cuppra te mogen testen. Asamba is een 14-jarige KWPN merrie en heeft tijdens de overgang van zomer naar herfst vaak een verslechterde weerstand. Asamba en ik zijn nu vijf jaar een combinatie en rijden fanatiek dressuur. De afgelopen periode kreeg zij enorm veel last van haar blaas, waardoor zij veel moest plassen en lusteloos werd. Asamba is onderzocht bij de Universiteit in Utrecht. Hier kwam toen het één en ander uit en wij moesten o.a. haar voedingspatroon veranderen. Asamba werd onderzocht in de periode dat de overgang van zomer naar herfst volop aan de gang was.’ Lees hier de ervaring van Laura met Horse First Cuppra


Anouk:
‘Ik heb dit product getest op mijn 7-jarige allround merrie. We springen, dressuren en crossen zo nu en dan. Een tijdje geleden was ze erg teruggevallen in bespiering en algehele conditie. Horse First Cuppra leek mij om die reden een ideale oppepper voor haar.
Mijn merrie krijgt tijdens haar voerbeurten Havens Coolmix en Hartog Luzerne digest. Er wordt 5x per dag gevoerd.
Qua supplementen kreeg ze voorheen Horse First Relax me. Hier zijn wij even mee gestopt om te kijken of dit daadwerkelijk invloed had op haar. Wanneer de testperiode van Cuppra is afgelopen, willen we hier weer mee gaan beginnen.
Het product is makkelijk door het voer te mengen en mijn merrie eet het op zonder blikken of blozen. Ze kan bij sommige supplementen nog wel eens wat laten liggen. Hier hebben wij met dit supplement geen problemen mee gehad.
In het begin heb ik even ruzie gehad met het doseren. Op de verpakking staat duidelijk uitgelegd hoe het werkt, wat het product precies bevat en de dosering.
Je houdt de fles op zijn kop, de doseermaat raakt vol en vervolgens kun je tot de hoeveelheid die je nodig hebt de vloeistof terug laten lopen.
De ene keer had ik te veel, de andere keer te weinig. Maar na een paar voerbeurten werd ik er wel handig in en had ik er geen problemen meer mee.
Een klein nadeel aan de verpakking vind ik de dop, die er niet altijd makkelijk op lijkt te gaan. En aangezien wij vaak 5 voerbeurten klaarmaken voor elk paard, en ik dan 5x moest afmeten, was dit soms net even onhandig. Maar echt storend vond ik het niet.
Wat het voordeel is van het product is dat het op de markt is gebracht als vloeibaar supplement. Poeder wordt vaak met een bries of het overgooien in de voerbak al voor een gedeelte verbruikt, het ‘waait’ weg. Dit zal bij een vloeistof niet gebeuren en dat vond ik zelf erg fijn.

Ik heb absoluut het idee dat Horse First Cuppra doet wat het moet doen.
Haar uithoudingsvermogen/fitheid verbeterde. Misschien iets te veel zelfs. Ze heeft van zichzelf al aardig wat energie namelijk. Ze is in ieder geval zo fit als een hoentje!
Ook haar vacht begon ontzettend te glimmen na +/- 1,5-2 weken. En nee, er kwam geen glansspray aan te pas bij deze foto!!
Toen ik ging scheren was ik al helemaal verrast. Eerdere winters wanneer ik haar ging scheren kwam er zo’n “doffe” scheervacht onder vandaan, je kent het vast wel. Nu stond ik echt raar op te kijken, want ze had zo’n mooie glanzende vacht die er onder vandaan kwam! Zoals te zien op onderstaande voor en na foto. Echt heel mooi!

De hoefsmid kwam tussendoor en heeft nog een compliment gegeven over haar hoeven; dat ze er beter uitzagen dan de vorige keer. Dit kan natuurlijk puur toeval zijn, maar het enige verschil was de Horse First Cuppra!

Zoals jullie kunnen lezen zijn wij erg tevreden met dit product. Ik beveel het dan ook zeker aan voor mensen die hun paarden net even dat extra zetje in de rug willen geven tijdens de seizoen overgangen of gewoon wanneer men het nodig vindt voor zijn of haar paard. Zeker het proberen waard!

Kort samengevat;
Dit supplement doet absoluut wat het moet doen.
Meer energie/uithoudingsvermogen ?
Algehele conditie is verbeterd ?
Goede hoefgroei ?
Betere vacht ?

Zeg nou zelf???

Bedankt HorseFitShop, dat wij Horse First Cuppra mochten testen. Ik ben oprecht weer verbaasd over hoe ontzettend goed de supplementen van Horse First werken.’


              Voor Horse First Cuppra                                       Na Horse First Cuppra

Britt:
‘Hoewel mijn paard goed in zijn vel zit en over het algemeen een glanzende vacht heeft, krijgen de meeste paarden rond de ingang van de wintertijd ineens dikke vachten en ogen ze soms wat doffer. Dus met name door de belofte van meer energie en uithoudingsvermogen en de glanzende vacht, besloot ik dit product te willen testen!

Voer analyse
Aldus Horse First mag je het product maximaal 30 dagen testen, waarbij een hoeveelheid van 30 ml wordt aangeraden voor een paard. Een vlugge zoektocht op Google leerde mij dat een teveel aan koper, of langdurig gebruik, giftig kan zijn en bloedarmoede of leverbeschadigingen tot gevolg kan hebben. Hier schrok ik toch wel even van! Daarom heb ik eerst het huidige voedingspatroon van Don geanalyseerd om te kijken hoeveel koper hij momenteel dagelijks binnenkrijgt.

Voersoort IJzer (mg) Koper (mg)
 Pavo All Sports brok  468 mg 93,6 mg 
 Pavo Sportsfit muesli  70 mg 31,5 mg
 Hooi (gemiddelde kwaliteit/10 kgpd  860 mg  66 mg
Totaal 1.398 mg 191,1 mg

Oké, mijn paard van ca. 650 kg krijgt momenteel 191,1 mg koper per dag binnen, wat dus al ruim boven de dagelijkse behoefte ligt (0,2-0,25 mg per kg lichaamsgewicht= 130-162,5 mg). Echter als we kijken naar de verhouding ijzer:koper, zit mijn paard nu op een verhouding van 7,3:1, waar een verhouding van 4:1 wenselijk is. Dagelijks 30 ml Horse First Cuppra bijvoeren (180mg) verandert deze verhouding in 3,8:1. Dat lijkt er meer op, en ik besluit dat het bijvoeren van dit product veilig is voor mijn paard. Maar let er dus goed op wat je paard/pony normaal gesproken aan hoeveelheden ijzer en koper binnen krijgt voordat je hem zomaar koper geeft!

Ervaring
Ongeveer 2,5 week voor het scheren besloot ik te beginnen met het voeren van Horse First Cuppra, ik deed dit 1x per dag over het voer. Boven in de verpakking zit een soort maatbekertje waardoor je gemakkelijk 30ml kunt afmeten, heel handig! Mijn eerste indruk was HELP! Het is blauwig! (foto). Dat had ik niet verwacht. Don at het echter zonder aarzelen op, waar hij normaal toch best lastig kan zijn met eten en om poedertjes en sapjes heen eet.
In de weken erna had ik soms wel het idee dat mijn paard meer uithoudingsvermogen had. Met name aan de longe bleef hij langer zonder hulp actief doorlopen, waar ik hem normaal toch wel vaker moet aanmoedigen. Onder het zadel merkte ik hier geen verschil in. Na ingang van de wintertijd kreeg hij een enorme vacht op zijn hals en sloeg hij wat doffer uit (zoals normaal). Na het scheren kwam hij er echter wel prachtig glanzend onderuit. Hij zit ook goed in zijn vel en beweegt soepel door zijn lijf.
Toch ben ik wel sceptisch over het product. Ik heb de laatste jaren een goede balans gevonden in het voer- en trainingspatroon van mijn paard en ik ben er niet van overtuigd dat verschillen in energie en uithoudingsvermogen door Horse First Cuppra worden veroorzaakt. Qua glanzen denk ik wel dat het product werkzaam is. Eerder kwam mijn paard ook glanzend onder zijn vacht weg maar nu lijkt dit nog meer te zijn geworden! Ik denk dus dat het qua vacht wel verschil kan maken bij paarden met een goede conditie, maar dat het qua overige beloftes werkzamer zal zijn bij paarden met een verminderde weerstand (in koudere periodes).’

Daphne:
‘Horse First Cuppra biedt onder andere een groot aantal gezondheidsvoordelen die aan de buitenkant niet te zien zijn, maar belooft natuurlijk ook een positief verschil te laten zien op het gebied van o.a. energie en uithoudingsvermogen en vachtkwaliteit! Daar was ik heel benieuwd naar.
Geleidelijk aan merkte ik wel degelijk verschil in conditie. Hij houdt het werk langer vol; waar hij voorheen na 20 minuten losrijden al aardig wat van z’n batterij had verbruikt, lijkt de training hem nu makkelijker af te gaan. Enig minpuntje was wel dat hij wat meer ‘kijkerig’ werd, waar hij voorheen eigenlijk de nuchterheid zelve was en vrijwel nergens van opkeek.

Mijn paard is wit en glanst daardoor minder opzichtig dan een (donker)bruin of zwart paard. Echter heeft hij in de zomer altijd een mooie zilverglans over zijn vacht, die nu wat leek te vervagen omdat hij zijn wintervacht kreeg. Ik heb hem nog niet geschoren, maar zelfs zijn wintervacht glanst nu weer erg mooi.

Tot slot wil ik nog kwijt dat Horse First Cuppra een handige verpakking heeft, dankzij het inwendige ‘doseersysteem’ hoef je niet te knoeien met maatschepjes e.d. Even schudden, fles op de kop houden en het 30 ml reservoir vult zich vanzelf.
Het supplement heeft wel een aparte geur, maar ondanks dat heeft mijn paard vanaf de eerste dag probleemloos zijn brokken opgegeten!’ 

Fleur

‘Ik probeer Sandro te voeren met zo min mogelijk suiker en melasse, op dit moment krijgt hij:
-350 gram Vitalbix, Daily complete
-2 grote handen Hartog lucerne Digest
-12 gram Vitamine E excellent van Pharmahorse
-7,5 gram magnesium van Pharmahorse
-40 ml lijnzaadolie
-3x grote hoeveelheid voordroog

Ik mocht dit product de afgelopen 30 dagen testen. Het werd geleverd in een 1L fles waar je heel mooi de dosering in kon afmeten. Sandro is geen moeilijke eter dus ik kon het gewoon over zijn voer heen doen.
In de eerste week merkte ik al heel snel een verbetering op. Altijd als ik ging rijden, hoestte hij een paar keer bij het eerste drafje. Dit is vanaf de eerste week al helemaal verdwenen en is geen enkele keer meer teruggekomen!
De weken gingen sneller voorbij zonder verdere zicht- en merkbare veranderingen.
Zijn vacht werd dikker en het rijden werd zwaarder voor hem, tijd om te scheren! Ik was zo ontzettend benieuwd wat er onder die vacht vandaan kwam. Vanuit HorseFitShop wilde ze ook graag testers die hun paard nog moesten scheren, waarom wilde ze dat? Liet dat zulke goede resultaten zien? Ik was benieuwd!
Na het scheren snapte ik het helemaal! Scheren ging ontzettend makkelijk, amper strepen te zien en glimmen dat hij deed!! Voorgaande jaren had hij een rare grijze, grauwe kleur dat met de tijd wel weer bijtrok. Dit keer had hij direct een mooie palomino kleur en hij glimmen dat hij deed!
Helaas sloeg het weer om en kwam de zon steeds minder vaak tevoorschijn waardoor het leek alsof hij niet meer zo mooi in de vacht zat maar elke keer als de zon wel tevoorschijn kwam, glom hij weer als een spiegel!
Ik heb wel degelijk positieve veranderingen gemerkt door het gebruik van Horse First Cuppra, zoals de verbeterde functie van de luchtwegen en de gezonde, glanzende vacht na het scheren. Ik ben tevreden en zou dit zeker aanraden.’ 


                      Voor Horse First Cuppra                                                    Na Horse First Cuppra
Hetty:
‘Wij waren erg blij dat wij dit product mochten uitproberen. We hebben het product nu bijna een maand gegeven samen met haar dagelijkse portie Vitalbix Daily Complete en Pavo Fibrebeet. Wonder boven wonder at ze de slobber met de Horse First Cuppra netjes op! Het is namelijk een erg kieskeurige dame, waardoor het elke keer afwachten is of ze haar slobber met een nieuw supplement wil opeten.
De bruine gloed in haar manen is nog steeds aanwezig, maar lijkt wel stukken minder als je de foto’s bekijkt. Ook was het opmerkelijk dat er een hele hoop nieuwe haartjes bijkwamen. Haar vacht is helaas nog steeds aan de doffe kant, waardoor wij geen mooie before en after foto’s kunnen laten zien van haar vacht. We zijn erg benieuwd of en zo ja, hoe, haar vacht en manen in de aankomende maanden veranderen en hoe haar vacht eruit komt te zien na een eventuele tweede kuur.
We zijn erg tevreden over het product. Het is handig in gebruik, je kan het zowel door het drinkwater van je paard mengen als door het voer, ze kunnen het niet wegblazen doordat het vloeibaar is en het wordt goed gegeten door moeilijke eters! Ondanks dat wij misschien nog niet helemaal het gewenste effect hebben gezien in haar vacht en manen, raden wij het product zeker aan. Een mogelijk tekort is niet zomaar aangevuld en er kan best een tijd overheen gaan voordat je de bruine gloed helemaal kwijt bent in de manen van je paard.’
Jedidja:
‘Toen ik de kans kreeg om Horse First Cuppra te testen, was ik erg enthousiast. Ik was dus met name benieuwd wat dit qua kleur ging doen voor zijn voorpluk, staart en vacht. 

Naast dit supplement krijgt Joey het volgende gevoerd:
– voldoende tot onbeperkt ruwvoer van goede kwaliteit
– 1,5 KG Pavo Condition (basisbrok) ’s ochtends en ‘s avonds
– Souplesse mix (dit is een kruidenmix die hem soepel houdt)
– Pavo cerevit muesli, ongeveer 500 gram na inspanning

Op de stal waar Joey staat, wordt het voer door ons klaar gezet in bakjes en geven de staleigenaren dit aan de paarden. Om verwarring te voorkomen kreeg Joey in elk bakje 15 ml Horse First Cuppra zodat hij in ieder geval elke dag 30 ml binnen kreeg. Joey vond het overigens heerlijk en at alles vanaf het begin zonder problemen op. De verpakking zorgt ervoor dat het supplement handig te doseren is.

Conclusie:
In de vacht van Joey is duidelijk zichtbaar dat de rode gloed verminderd is. Ook in zijn staart zijn de rode haren een stuk verminderd. Alleen in zijn voorpluk is er geen verschil zichtbaar. Dit kan er ook mee te maken hebben dat vooral de puntjes de rode gloed hebben en dat deze dus nog moeten uitgroeien. Al met al ben ik blij dat ik het product heb mogen testen en zeker tevreden over het resultaat.’
 
Laura:

‘Wat je op de foto van de start dag goed ziet, is dat hij wat dof is, wat stekelig haar heeft en ook nog wat bruine vlekken in zijn vacht die meestal pas als laatste wisselen.

Begin september ben ik bevallen van onze zoon. Hierdoor was de training van Douwe minder intensief dan gebruikelijk. Hij was wat aangekomen en deed minder werk dan normaal. Vanaf het moment dat ik Horse First Cuppra ben gaan testen, ben ik Douwe ook weer meer gaan trainen.

Na 3 dagen Horse Fisrt Cuppra te hebben gevoerd, merkte ik dat Douwe vrolijker en met meer energie aan het werk ging. Na een week merkte ik dat het verharen soepeler ging dan gebruikelijk. Waar hij er normaal best even over deed, vlogen nu de vlokken haar in het rond. Zijn vacht is zachter van structuur, de stekelharen zijn weg en hij werd prachtig zwart met echt een mooie glans over zijn vacht.
Normaal had ik hem nu al moeten scheren, maar sinds ik Horse First Cuppra gebruik, is hij nog niet ontploft tot een teddybeer.

Met iedere week die passeerde, zag je hem fijner in het werk komen en mooier in zijn vacht. Omdat ik zo enthousiast ben over het product en de werking heb ik het al bij diverse mensen die tegen dezelfde problemen aanliepen aangeraden.

Op dit moment trainen we alweer bijna op ons oude niveau. Ik krijg de indruk dat het Douwe makkelijker afgaat, hij biedt meer aan dan ik gewend was.

Omdat ik de werking van het product goed wilde testen ben ik gedurende de testperiode gestopt met de andere supplementen die ik gaf, zoals vitamine E en selenium en after work van Super Horse. Ik ben eerlijk gezegd wel verbaasd over het resultaat; ik had niet verwacht dat er in z’n korte tijd zoveel resultaat behaald kon worden.

Bedankt dat ik dit mocht proberen en ik ga dit zeker in het voorjaar en najaar blijven gebruiken.’  


             Startdag voor testen Horse First Cuppra                            Na de testperiode van Horse First Cuppra
Laura

‘Ik heb Nadiem nu 5 jaar en we hebben bijna alle disciplines wel uitgeprobeerd. Op dit moment zijn we vooral gefocust op endurance.
Nadiem staat aan huis samen met ons andere paard. Ze hebben 24/7 de keuze om buiten of binnen te staan. Ze krijgen 4x per dag hooi, waar ze precies tot de volgende voerbeurt mee doen. Geschat krijgt Nadiem elke dag ongeveer 9 kg hooi. Daarnaast krijgt hij ook 1,5 kg biks, wat wij altijd met luzerne erbij voeren. Tijdens de testperiode heb ik 30 ml Horse First Cuppra bij zijn biks gedaan.
 
Toen ik begon met testen was het even puzzelen hoe de fles precies werkte, maar dat was al snel duidelijk en ik vind persoonlijk dit systeem veel fijner in gebruik dan de flessen voor bijvoorbeeld lijnzaadolie.
Normaal gesproken ben ik niet zo van de supplementen; ik had er eerlijk gezegd een hard hoofd in, maar ik ben toch echt blij verrast!
Na 2 weken had Nadiem weer een wat meer glimmende vacht en begon ik ook appeltjes te zien. Nadiem heeft tijdens de testperiode ook z’n wintervacht gekregen, en dit jaar is eigenlijk voor het eerst dat ik ook echt appeltjes kan zien in z’n wintervacht! In week 3 van het testen kwam de hoefsmid en hij vond voor het eerst dat de hoeven van Nadiem er beter uitzagen! Ook merk ik sinds het geven van Horse First Cuppra dat Nadiem echt lekkerder in z’n vel zit. In de testperiode hebben Nadiem en ik ook een endurance gereden.
Tijdens de endurance merkte ik eigenlijk geen verschil aan z’n uithoudingsvermogen. Wel was hij bij de start wat energieker en wilder dan normaal.
Ik heb nog wel een opmerking. Ik kon namelijk nergens echt iets vinden over bijwerkingen, maar Nadiem had testdag 3 wat last van dunnere mest. Dit was echter de volgende dag weer weg en is ook niet meer teruggekomen.

Al met al ben ik zeer tevreden over het effect van Horse First Cuppra op Nadiem. Hij ziet er beter uit en lijkt ook beter in z’n vel te zitten! We gaan de kuur over een half jaar zeker weer herhalen!’  


 Voor Horse First Cuppra                           Na Horse First Cuppra
<

Scroll naar boven