Bestel vanaf nu je HorseFitShop artikelen op www.ej.nl

Review Bucas Recuptex Light

Mijn naam is Ayla en ik ben werkzaam op een manegebedrijf in Nootdorp. Ik ben de gelukkige die uitgekozen is om de Bucas Recuptex Light te mogen testen! Ik was erg benieuwd naar de werking van deze deken voor mijn 11 jarige ruin (Rhodium x Rhodiamant). Ik rijd dressuurmatig met hem, wat de afgelopen periode door een rugblessure bij mijzelf op een laag pitje heeft gestaan. Ik rijd dit paard al 8 jaar en al 8 jaar heeft hij erg veel last van spanning, dit begint al tijdens het poetsen. 
 
Naast mijn eigen paard heb ik de deken ook nog onder andere op het paard van een vriendin van mij goed getest. Zij heeft een 10 jarige ruin (Sandreo x Negro). Ook zij rijdt dressuurmatig met haar paard. Deze oogt nooit erg gespannen, maar heeft in het rijden altijd wel even de tijd nodig om op te starten voordat je fijn kan gaan rijden. 
Bij het testen heb ik bij mijn eigen paard weinig verschil ervaren. Ik merk wel heel duidelijk dat hij op stal echt ontspant onder de deken.
Daarnaast is mijn paard nooit zo fijn als ik hem meerdere dagen achterelkaar rijd. Echter merk ik daar wel veel verschil in als ik de deken na het rijden op heb gedaan. Met de deken kan ik dus fijn meerdere dagen achterelkaar rijden. 
Bij het paard van mijn vriendin was het verschil veel groter. Zij kan door de deken wel direct beginnen met rijden en heeft dus een stuk minder tijd nodig om hem ontspannen te laten lopen. Ook haar paard zie je echt ontspannen in de stal staan als hij zijn deken op heeft. 
 
Ik heb de deken zelf ook even getest, ik heb slijtage in mijn rug waardoor ik dus vaak met rugpijn loop. Ik ben zelf onder de deken gaan zitten als ik last had van mijn lijf en voelde ook heel sterk die ontspanning door mijn lijf trekken waardoor ik daarna net weer even beter verder kan! Het haalt niet de pijn weg, maar verlicht wel de spanning op mijn spieren waardoor ik dus meer kan hebben.
Ik heb zelf meerdere Horseware dekens, de pasvorm van de Bucas Recuptex Light valt wel iets krapper (bij mijn paard) dan mijn Horseware dekens. Dit is voornamelijk op zijn boeg. De deken is wel superfijn ademend! Zelfs met temperaturen van 28 graden kan je hem gebruiken zonder dat je paard het er warm onder krijgt. Hij is dus goed te gebruiken bij warm weer en ze kunnen er zelfs mee het land op! Door het Liner Systeem kan je hem met koudere dagen ook uitstekend bevestigen onder je staldeken waardoor hij het hele jaar door eigenlijk goed te gebruiken is! Dit vind ik een erg groot voordeel, omdat ik (tijdens de warmere dagen) zie en hoor dat stalgenoten die niet de light uitvoering hebben, de deken dus niet kunnen gebruiken. 

Kortom een superfijne deken die, wat natuurlijk logisch is, bij het ene paard een betere uitwerking heeft dan bij het andere paard, maar toch altijd zorgt voor ontspanning in het lijf en dat is naar mijn idee voor ieder paard natuurlijk fijn!

Bestel de Bucas Recuptex Light van 194,95 hier >

Scroll naar boven