Bestel vanaf nu je HorseFitShop artikelen op www.ej.nl

Review Bucas Recuptex: ‘Mijn paard is duidelijker losser als ik de deken heb gebruikt’

De deken Bucas Recuptex Light is een therapeutische deken welke aan de binnenzijde van het rug gedeelte Recuptex materiaal heeft. Recuptex weerspiegelt de magneetvelden in het lichaam. Dit zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor de zuurstoftoevoer naar de weefsels geoptimaliseerd wordt en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd. Zwellingen en ontstekingen kunnen verminderen door het gebruik van deze deken. De Bucas Recuptex deken is ideaal om te gebruiken om je paard soepel aan de training te laten beginnen, maar zeker ook bij paarden met spierpijn, chronische artritis, kissing spines of rugproblemen.

Claudia: ‘Als mijn paard de deken op heeft gehad, gebruikt ze haar lijf beter en kan hierdoor de gevraagde oefeningen beter en makkelijker doorlopen’

‘Enige tijd geleden ben ik als gelukkige tester uitgekozen om de Bucas Recuptex Light deken te gaan testen. Ik heb een 7-jarige Friese merrie en wij rijden op Z-niveau. Ik was erg nieuwsgierig naar de werking van de deken en in hoeverre het ook van toegevoegde waarde zou zijn voor mijn paard.

De deken heeft een mooie pasvorm en heeft voldoende ruimte bij de borst. De stof is stevig maar soepel. Doordat het onderste deel van de deken is gemaakt van een gaasstof, kun je de deken ook in de zomer op doen. Bij temperaturen tot 27 graden is de deken goed te gebruiken. Daar boven was de deken toch echt te warm voor mijn paard en ging ze eronder zweten. Door het Bucas Liner Systeem is de deken ook eenvoudig te bevestigen aan een Bucas regendeken, waardoor de Recuptex Light ook bij lagere temperaturen te gebruiken is.
De deken kun je goed zelf wassen, maar wil wel als tip meegeven om de klittenbandsluiting bij de borst te sluiten voordat je de deken gaat wassen. Doe je dit niet, dan veroorzaakt het klittenband pluisjes doordat het klittenband aan de stof blijft plakken. 

Wat de werking van de deken betreft ben ik zeer positief. Soms hoor je verhalen dat een paard compleet relaxt wordt onder de deken. Dit effect is bij mijn paard wat minder. Wat wel opvallend is, is dat mijn paard nu zeer soepel om kan rollen. Voorheen rolde ze op één kant en ging dan weer staan. Nu rolt ze zonder problemen om van de ene kant naar de andere kant.
Verder merk ik dat mijn paard na gebruik van de Recuptex duidelijk losser is dan wanneer ik de deken niet heb gebruikt. Als ze de deken op heeft gehad, gebruikt ze haar lijf beter en kan hierdoor de gevraagde oefeningen beter en makkelijker doorlopen.
Ik heb de deken in het begin 1 á 2 uur voor en 1 á 2 uur na het trainen opgedaan. Maar omdat het voor mij niet altijd mogelijk is om dit te kunnen doen, heb ik uiteindelijk de deken voor de nacht op gedaan en in de ochtend weer af gedaan en soms zelf 24 uur opgelaten. Het langer dragen dan de aanbevolen tijd (2 uur voor en 2 uur na de training) heeft geen nadelig effect gehad. Sterker nog, ik had juist de indruk dat het langer dragen van de deken een nog beter effect heeft op mijn paard.
Ik ben zeer tevreden over de werking van de Bucas deken. Verder vind ik de light variant ook wel prettig doordat deze ook bij warm weer te gebruiken is en bij lagere temperaturen onder een andere deken gedragen kan worden. Hierdoor is de Recuptex light vrijwel het hele jaar door te gebruiken.’

Wil jij ook ervaren dat je paard lekker soepel door zijn lijf loopt? Bestel dan hier jouw Bucas Recuptex Light deken!

Scroll naar boven