Bestel vanaf nu je HorseFitShop artikelen op www.ej.nl

Review PUUR Stomac & PUUR Magnesium

PUUR Stomac

PUUR Stomac is een supplement dat helpt bij een gezonde maagfunctie. Veel paarden ontwikkelen door stress nare gevolgen, zoals luchtzuigen. PUUR Stomac beschermt en ondersteunt de maagfunctie zodat je paard minder last zal hebben van de maagproblemen.

PUUR Stomac

PUUR Magnesium 

Paarden die veel stress ervaren kunnen baat hebben bij een magnesium supplement. Magnesium is een belangrijk mineraal dat van belang is voor het zenuwstelsel en het draagt bij aan een normale werking van de spieren. Bij een tekort aan magnesium kan het zijn dat je paard zijn spieren niet meer goed kan ontspannen. Door magnesium aan het rantsoen toe te voegen zal dit de spieren ontspannen en daarnaast de hormonen en de prikkeloverdracht in de zenuwcellen ondersteunen. PUUR Magnesium zorgt voor lichamelijke en geestelijke ontspanning bij je paard. 

PUUR Magnesium

Daniëlla en haar paard Godiva

Hallo allemaal, allereerst zal ik mij even voorstellen. Ik ben Daniëlla van der Werf uit Sneek. Ik heb een 7-jarig dressuurpaard en zij is nu 5 maanden in mijn bezit. 
Mijn merrie is een ontzettend lief paard in de omgang, maar op ander terrein bouwt ze vooral onder het zadel spanning op. De spanning begint al met het opzadelen en met opstappen loopt ze achteruit en raakt ze in paniek. Daarnaast houdt ze haar lijf in de proef zelf ook erg strak. Ik heb haar röntgenologisch laten keuren, dit was helemaal goed, inclusief hals en rug. De fysiotherapeut is erbij geweest en ook die kon niets vinden. Daarom ben ik mij gaan oriënteren in ondersteunde producten.

Toen ik de producten PUUR Stomac & PUUR magnesium thuis gestuurd kreeg van HorseFitShop was ik bezig met een ander product, genaamd NAF liquid Magic. Deze werd me aangeraden door een medewerker van een andere ruitersportzaak. Dit product wilde ik graag eerst een periode gebruiken om de werking ervan een eerlijke kans te geven. Helaas merkte ik bij mijn paard weinig verschil tijdens het gebruik van NAF liquid Magic. Daarom was ik dolblij om PUUR Stomac & PUUR magnesium te mogen uitproberen.

Ik ben nu ruim 7 weken bezig met het voeren van beide producten. Ze krijgt 2 schepjes van de PUUR Stomac en 2 schepjes PUUR magnesium over de brok heen. Ik geef haar iets meer dan wordt geadviseerd en merkte vanaf week 3/4 een duidelijk verschil. De stress is een stuk minder op ander terrein en ook zie ik haar in haar lichaam veranderen. Doordat ze minder spanning heeft, ontwikkelen de spieren zich beter.

Kortom, deze twee producten werken voor mijn paard goed! Ik ben er tevreden over en ben heel benieuwd naar het resultaat over 2 à 3 maanden. Ik zal na het proefpakket de producten ook zeker blijven voeren.

Ben je benieuwd hoe het op dit moment gaat met Godiva? Daniëlla geeft regelmatig een update hierover op haar Instagramaccount @daniellavanderwerf

Saskia en haar paard Bacardi

Wij hadden het geluk om PUUR Stomac en PUUR Magnesium te mogen testen. Ons paard Bacardi is 17 jaar en heeft een voorgeschiedenis van weinig voer en geluk. Luchtzuigen was dan ook al 4 jaar lang zijn favoriete ‘bezigheid’. Waarschijnlijk daarvoor ook al, maar toen was hij nog niet in ons bezit. Wij rijden recreatief en we geven hem één keer per dag de maximaal toegestane dosis van PUUR Stomac en PUUR Magnesium door zijn voer. Hij krijgt dagelijks gastro-brokken, luzerne en een scheutje lijnzaadolie. 
We hebben alles al geprobeerd, van graasmasker tot anti-bijtspul en uiteindelijk een luchtzuigband. Ik ben geen fan van deze band, maar na drie keer de dierenarts te hebben gezien, was dit de laatste oplossing. 
 
Ik denk dat iedereen zich kan voorstellen hoe blij wij waren om deze producten te mogen testen en ik moet zeggen: met goed resultaat!
Het luchtzuigen is niet over, maar al wel stukken minder. De band kan minder strak gezet worden en hij gedraagt zich veel beter. Hij voelt zich ook duidelijk veel beter en is van ‘chagerijntje’ naar een minder chagrijnig paard gegaan. Mijn anti-knuffel paard komt nu zelfs naar me toe voor aandacht! 
 
Door de PUUR Stomac heeft hij duidelijk minder last van zijn maag en door de PUUR Magnesium is hij veel rustiger in zijn hoofd. Wij zijn om en blijven deze producten dan ook gebruiken. Bacardi blij, wij blij!

Cheyenne en haar pony Callito

Ik ben Cheyenne en stel jullie voor aan mijn pony Callito. Callito is een 8-jarige ruin met een onzeker en ondeugend karakter. Callito is de zoon van mijn pony Joy en wij hebben hem als jong veulen verkocht. Na 7 jaar hebben we hem teruggevonden en teruggekocht. Callito is western beleerd, maar heeft de meeste tijd op het land gestaan en werd niet bereden. Ik wil met hem het liefst lekker buitenritten maken en af en toe dressuurmatige onderlinge wedstrijdjes rijden, omdat hij ook dressuurmatig de “kunstjes” wel kan. Hij was erg gestrest en bij het been aanleggen kwam hij vaak in protest. Na onderzoek bij de dierenarts werd een maagzweer geconstateerd waar hij medicijnen voor heeft gekregen. Ik denk dat hij door alle stress rond de verhuizing van het land naar stal en het ineens moeten werken niet lekker in zijn vel zat. Hier moest ik iets aan doen. Naast de medicijnen ben ik begonnen met Pavo Nerv Control en heb mij aangemeld voor jullie “winactie” op Facebook. Ik mocht de producten PUUR Magnesium en PUUR Stomach acht weken testen. 
De 8 weken zijn voorbij en Callito voelt zich zichtbaar beter en is een stuk rustiger dan voor het gebruik. Ik heb de producten dagelijks gegeven, vermengd met slobber, en heb daarbij ook de Pavo Nerv Control gebruikt. Met deze combinatie van supplementen doet Callito het goed en we zijn dan ook van plan deze te blijven gebruiken. Langzaamaan zijn we de draad weer aan het oppakken en hopen dat hij zich door de supplementen beter blijft voelen. 
Naast het gebruik van de supplementen is er ook een osteopaat geweest die hem van een aantal blokkades heeft verlost. Hij heeft nu alleen nog last van littekenweefsel, omdat hij niet netjes is gehecht na zijn castratie. Hiervoor gebruik ik nu een crème waarmee ik hem dagelijks masseer. Ik heb van de osteopaat een oefenschema gekregen waarmee hij beter moet gaan bewegen. We zijn er nog niet, maar gaan ervoor en dankzij “PUUR” gaat alles met veel minder stress gepaard.

Michelle en haar paard Psymali

Dit is mijn Arabische volbloed ruin Psymali. Ik heb hem vanaf dat hij 3,5 is en hij is nu 11 jaar. Jarenlang zijn we op zoek geweest naar oplossingen. Psymali is geen makkelijk paard. Hij bokte veel, had een voorliefde voor rodeo en daar bovenop is het ook nog een luchtzuiger, dus stressgevoelig.

Na een paar jaar kwamen we maar niet verder. Zadelmaker, instructie, chiropractor, niets zorgde ervoor dat het probleem weg ging en ook weg bleef. We kwamen in een neerwaartse spiraal terecht, omdat ik steeds banger werd. Psymali bokte, ik werd bang, hij voelde deze spanning en zo werd het van kwaad tot erger. Ik was het plezier in het rijden kwijt en heb ruim 4 jaar niet meer op zijn rug gezeten.

Wat was ik blij dat ik de magnesium en stomac mocht gaan testen! Weer een mogelijke stap in de goede richting. Naast het bijvoeren van deze supplementen ben ik Psymali ook weer gaan oppakken aan de dubbele lijnen. Hierin verbeterde hij steeds meer en uiteindelijk liep hij zelfs netjes zonder bokken. Stoute schoenen aangetrokken en er gewoon op gestapt in de bak. En wat ging dat goed!!! Een super ontspannen en braaf paard onder me en voor het eerst sinds tijden weer het gevoel dat we een team waren.

Ik denk dat het de combinatie is van volwassener worden samen met de magnesium en stomac die hem helpen om wat meer rust in zijn hoofd te vinden. Daardoor krijg ik het vertrouwen ook weer terug. En inmiddels maken we weer regelmatig buitenritjes, hebben we de eerste galopjes onder het zadel weer gedaan zonder bokken! Ik ben super blij met dit resultaat en zal de producten dan ook zeker blijven gebruiken!

Mochten jullie het leuk vinden, onze avonturen zijn te volgen op instagram @endurancetraining_michelle en via de pagina Endurancetraining Michelle op Facebook.

Naomi en haar paard Aegon

Hoi iedereen! Ik stel ons even kort voor: Aegon is een 7 jarige PRE ruin die dressuurmatig gereden wordt, sinds 1,5 jaar in mijn bezit en ook toen pas geruind.

Onze testperiode van de PUUR producten verliep toch net iets anders dan gepland: in principe wilde ik de producten testen omdat Aegon, ondanks dat hij op zich best chill en braaf is, toch hier en daar aanwijzingen gaf dat hij een binnenvettertje was. Zo bleef hij ondanks goed voer, goede weidegang en onbeperkt ruwvoer op stal, toch steeds heel mager (zijn gezondheid was reeds gecheckt door de dierenarts en goed bevonden). Ook kon hij tijdens het rijden soms opeens uit het niets korte stresspieken krijgen. Dus leek het mij wel fijn om de PUUR Stomac en PUUR Magnesium te testen!

Zo gezegd zo gedaan, maar helaas één week na aanvang van de testperiode kwam er minder fijn nieuws: Aegon bleek in beide sprongen OCD te hebben en moest geopereerd worden. Dat ging allemaal best snel, enkele dagen na ‘het verdict’ was hij alweer de kliniek uit. Daarop volgde de revalidatieperiode: 2 weken continue op stal met verbanden, daarna verbanden eraf en 6 weken opbouwend aan de hand stappen, en verder helaas ook continue op stal. Dit was natuurlijk geen cadeautje voor arme Aegon die normaal van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat buiten staat! Maar goed, wat moet dat moet. Tijdens deze periode ben ik wel gewoon de twee PUUR producten blijven geven.

De PUUR Stomac vind ik best moeilijk te beoordelen, maar Aegon is nu wel al wat voller en geeuwt ook minder dan ervoor (mij werd steeds gezegd dat geeuwen een teken kan zijn van een geprikkelde maag). Waar ik wel een enorm duidelijk effect van gezien heb is de magnesium en dan vooral toen deze op was en we een weekje zonder gedaan hebben!

Eerst dacht ik eerlijk gezegd dat het weinig effect had: Aegon was tijdens het aan de hand stappen best braaf, maar best chagrijnige en bij te veel triggers van buitenaf ‘ontplofte’ hij wel eens, maar dat was gezien de situatie ook niet zo gek. Toen was de pot magnesium op en dacht ik dat ik het net zo goed niet meer kon geven.

De week die daarop volgde gaf wel een glashelder beeld van wat de magnesium al die weken ervoor had gedaan: Aegon ‘ontplofte’ veel sneller en bleef ook langer en feller doorgaan daarin, wat dus vaak resulteerde in een ‘alle hens aan dek’ situatie. Na die week ben ik opnieuw de magnesium beginnen te geven, en ja hoor, de scherpste randjes zijn er weer af! Hij wordt nog wel snel getriggerd door de boxrust en gebrek aan beweging, maar is ook snel weer kalm en handelbaar. Dus ik kan met zekerheid zeggen dat de magnesium zeer goed werkt!

Scroll naar boven