Bestel vanaf nu je HorseFitShop artikelen op www.ej.nl

Review: VITALstyle SuikerBalans

Alana: “Wat me vooral opviel is dat haar harde manenkam al na enkele dagen een stuk soepeler werd.”

Afgelopen zomer kreeg ik de kans om Suikerbalans van Vitalstyle te testen bij mijn paard. Vienna is een 18-jarige merrie met insulineresistentie. Ze lijkt dik te worden van lucht en haar gewicht is heel moeilijk onder controle te houden… Ze staat in een kudde op een weide die deels ingedeeld werd volgens het concept van een paddock paradise. Qua ruwvoer krijgen de paarden hooi in netten en gerstestro. Enkele keren per week krijgen ze ook een paar uurtjes toegang tot de grasweides. Qua bijvoeding en supplementen kreeg ze op het moment van de test enkel een balancer. Ook voor beloningen tijdens de training werd gebruik gemaakt van gezonde hooibrokjes of snoepjes met een lage suikerwaarde en zonder graan of melasses.
 
Toen ik las dat ik geselecteerd was om Suikerbalans te testen was ik superblij, ik was al een hele tijd aan het overwegen om iets van supplementen bij te geven die mijn merrie kunnen helpen bij haar stofwisseling.
 
Vanaf de eerste keer dat ik Suikerbalans door haar balancer gemengd had at ze het met heel veel smaak. Om de smaak nog beter in te schatten testte ik het product ook eens bij mijn kleine pony, die doorgaans een moeilijke eter is, maar ook zij was meteen fan. Mijn merrie heeft gedurende die hele maand haar eten met veel smaak opgegeten. Ik vind deze siroop persoonlijk ook fijner werken dan een poeder, het product is ook heel makkelijk te doseren via de fles zelf.
 
Tijdens de testperiode heb ik verder niks veranderd qua voeding of training van mijn paard. Ik geloof er wel in dat ik mogelijks grotere resultaten had gezien als ik het product gecombineerd had met regelmatigere trainingen en het dus meer als ondersteuning had gebruikt ipv iets alleenstaand.
 
Ik heb dus geen heel indrukwekkende verschillen gezien bij mijn paard, maar haar gewicht bleef wel stabiel, wat bij haar al veel is. Bij de vetophopingen aan haar billen zag ik wel wat verschil. Wat me vooral opviel is dat haar harde manenkam al na enkele dagen een stuk soepeler werd, dit is ook zo gebleven gedurende de hele testperiode. Je kan natuurlijk geen wonderen verwachten van een supplement, dus ik ben tevreden.
 
Ik vond het alleszins superfijn om dit product te mogen testen en overweeg zeker om het volgend voorjaar of in de zomer nog eens te proberen, maar dan in combinatie met training en eventueel extra management aanpassingen.

Voor het testen: 

Na het testen: 

Nele: “Ook het stijf en stram zijn is veel beter geworden, ze gaat veel beter en makkelijker liggen en rollen.”

Mijn ervaring met Suikerbalans is over het algemeen positief! Mijn merrie is niet meer hoefbevangen geweest en haar strakke, harde manenkam is weg. Ook het stijf en stram zijn is veel beter geworden, ze gaat veel beter en makkelijker liggen en rollen. Helaas is ze nog steeds even dik, misschien zelfs nog dikker geworden… Qua hulp in het gewichtsverlies van te dikke paarden helpt dit naar mijn mening niet; maar naar een betere suikerverwerking (harde manenkam, hoefbevangenheid, stijf / stram zijn) wel.
 
Mijn merrie at het product met veel smaak op, het ruikt ook heerlijk. Al is mijn merrie helemaal geen moeilijke eter, dus over de smakelijkheid voor een kieskeurig paard kan ik niet oordelen.
De klachten die mijn merrie had VOOR het gebruik van suikerbalans waren:
– Equine Metabool Syndroom (Insulineresistentie)
– Enorm harde, strakke manenkam
– Stijf en stram zijn
– ‘Dik worden van lucht’
– vetophopingen achter schouder en boven de staart
– Gevoelige voeten met snel kans op (lichte) hoefbevangenheid

NA suikerbalans merkte ik op dat mijn merrie:
– Minder harde, strakke manenkam heeft
– Minder stijf en stram is: ze gaat veel vlotter en beter liggen en rollen
– Geen hoefbevangenheid heeft ontwikkeld
– Helaas nog steeds even dik is, misschien zelfs dikker is geworden, ondanks geen verandering in het voer / weidegang

Voor het testen: 

Na het testen: 

Marlies: “Verder merkte ik zelf vooral verschil in de soepelheid van zijn hals.”

Wij mochten de Vitalstyle Suikerbalans voor een maandje testen! Super fijn, want ik was al langer benieuwd wat het zou doen voor Charmeur.
 
Ik gebruikte het in combinatie met z’n magnesiumcitraat wat hij het hele jaar door krijgt.
Verder staat hij op suikervrije voeding, enkele uurtjes weidegang en hooi. Hij leeft op een paddock paradise in kuddeverband.
Eerst en vooral: GEK hoe graag Charmeur dit product lustte. Normaal is Charmeur super kieskeurig in zijn voer en supplementen en voor dit zou hij echt een moord plegen ??. Lekker is het dus zeker en vast.
 
Verder merkte ik zelf vooral verschil in de soepelheid van zijn hals. Het ging heel geleidelijk aan waardoor ik het niet altijd goed doorhad, maar nu het product een weekje niet meer gebruik – merk ik weer dat zijn hals harder wordt. Dus ik ga het meteen weer bestellen!
Voor het testen: 

Na het testen: 

Romy: “Wat een geweldige resultaten!”

Mijn Shetlander Bikkel heeft insuline resistentie en had een behoorlijk harde manenkam, vetophopingen en durfde hem eigenlijk niet meer op het gras te laten. 
Met SuikerBalans van VITALSTYLE lukte dit wel!! Wat een geweldige resultaten! Hij is van zijn harde manenkam af, heeft geen vetophopingen meer, loopt soepel, zit lekkerder in zijn vel en hij ziet er beter uit! Ik ben heel blij dat ik dit mocht testen, inmiddels heb ik de 2e flacon ervan al besteld. Want ik geef niks anders meer als dit!

Voor het testen: 

Na het testen: 

Heeft jouw paard (soort) gelijke klachten zoals de bovenstaande paarden hadden? Bestel dan hier VITALstyle SuikerBalans voor jouw paard en ervaar de effecten zelf van SuikerBalans

Scroll naar boven