Bestel vanaf nu je HorseFitShop artikelen op www.ej.nl

Review Totaalpakket Phytonics & PUUR tegen zomerkriebelsTotaalaanpak tegen zomerkriebels

Het pakket tegen zomerkriebels bestaat uit Phytonics Gluco Balance, PUUR Detoxi, PUUR Apis en PUUR Culico. Phytonics Gluco Balance ondersteunt de suikerstofwisseling. Het wordt gebruikt bij een overmaat aan suiker en zetmeel welke opgenomen wordt uit voeding, zoals fructosamine in het gras en hooi. PUUR Detoxi ondersteunt de lever met de afvoer van afvalstoffen en het behoud van een gezond immuunsysteem. De PUUR Apis druppels verzorgen en verzachten de huis bij insectenbeten en bij een gevoelige staart, manen en huis. Als laatste hebben we de druppels PUUR Culico, welke het doel hebben om de huid van je paard minder gevoelig te maken en te helpen bij kriebels. De combinatie van deze producten zal ervoor moeten zorgen dat je paard minder kriebels ervaart.

Esmée en haar Duitse rijpony 

Tot mijn grote verbazing werd ik uitgekozen om dit SME pakket van PUUR en Phytonics te testen bij mijn inmiddels 14-jarige Duitse Rijpony. Sinds ik haar heb gekocht, 5 jaar geleden, heeft ze erg veel last van mugjes. Om haar zoveel mogelijk te verlichten van de zomerkriebels, heeft ze de volledige lente/zomermaanden een eczeemdeken op. 

In het begin had ik mijn twijfels bij deze producten. Wat moeten die circa 40 druppels in totaal en 1 poedertje per dag nou doen op een pony van 1.47? 
Na +/- 6 weken de producten getest te hebben en minimaal 5/6 keer in de week het “shotje” zoals ik het al genoemd had, gevoerd te hebben, staat ze op dit moment met alleen een vliegendeken in de wei en is ze enorm energiek. Dit valt niet te vergelijken met hoe zij er vorig jaar zomer aan toe was. Ze schuurt niet meteen wanneer ik haar deken af haal en ze staat vele malen relaxter in de wei.
Haar dagelijkse shotje bestond uit 15 druppels Apis, 15 druppels Culico en 30 druppels Detoxi, met dit laatste ben ik nu gestopt na de afgelopen 6 weken dit intensief gevoerd te hebben. De Phytonics Gluco balance deed ik samen met de 3 soorten druppels en een beetje water in een spuit en zo spoot ik het in haar mond. Dit was de makkelijkste manier voor ons om er in ieder geval zeker van te zijn dat ze alles binnen kreeg. 
 
Of haar SME nog erger gaat worden wanneer de zomer nadert, kan ik op dit moment niet voorspellen, maar hoe zij er nu bij staat durf ik met 90% zekerheid te zeggen dat dit pakket haar zeker weten positief heeft geholpen. Ze is blijer, zit beter in haar vel en heeft vooral veel minder kriebels! 
 
Het enige minpunt voor mij was dat er geen spuitje bij de flesjes zat. Dit maakte het doseren wat lastig en druppels tellen kost helaas veel tijd. 
Voor mij is dit een enorm fijn pakket en ik hoop dat mijn energieke pony de hele zomer zo blijft. Dan weet ik wel dat ik dit volgend jaar direct opnieuw aanschaf. Alles voor een kriebelvrije en blije pony!

Marit en haar Fries

Ik ben Marit en ik heb mijn paard nu al 17 jaar, dit jaar wordt hij alweer 20. Het is een ruin van het Friese ras en zijn naam is voluit Tjipke Fan it Jaachpaad, maar ik noem hem lekker Sjips.

Sinds een jaar of 4-5 heeft Sjips echt last van zijn zomerkriebels. Het overgrote deel van de zomer heeft hij geen kriebels, dit begint vaak pas in de periode juni t/m augustus en duurt meestal ongeveer een maand. Het begint vaak met het schuren van zijn manen en met een lotion kan ik dat redelijk onder controle krijgen. Hierna concentreren de kriebels (of zijn aandacht daarvoor..) naar zijn hals en schuurt hij zijn hals helemaal kaal. Gelukkig is dit (nog) niet tot bloedens toe gebeurt, maar wel zo intensief dat de dierenarts hem vorig jaar een lotion heeft gegeven die ook voor brandwonden gebruikt wordt.

Halverwege maart ben ik begonnen met het toedienen van de druppels (PUUR Detoxi, PUUR Apis en PUUR Culico) en het poeder (Phytonics Gluco Balance). Helaas heeft mijn paard op 15 maart (weer) (lichte) verstoppingkoliek gekregen. Ruim een half jaar geleden heeft hij een ruime week in een paardenkliniek gestaan met zware verstoppingkoliek en andere complicaties. Gelukkig hadden we het deze keer snel in de gaten dat hij weer last kreeg van verstoppingkoliek. Op dat moment hebben we hem zonnebloemolie gegeven en hij vindt het nog lekker ook, om een liter zonnebloemolie op te slobberen. De dierenarts heeft hierna alleen nog een darmontspanner gegeven en een paar uur later voelde ze al dat de mest lekker glibberig werd. Door de verstoppingkoliek heb ik de kuur een paar dagen overgeslagen, maar verder krijgt hij elke dag zijn voorgeschreven kuur. Naast de kuur ondersteun ik hem met nog een supplement en verder krijgt hij zijn normale maaltijden. Twee jaar geleden heb ik een vliegendeken geprobeerd, maar met het warme weer (boven 20 0 C) krijgt Sjips het al snel veel te heet onder de deken. Dit was daarom geen succes, want hij houdt van koele temperaturen. Het toedienen van de druppels was in het begin wat werk, je hebt 3 soorten druppels en per soort geef je jouw paard 20-30 druppels (1ml). Ik heb dit simpeler gemaakt door een plastic injectiespuitje te gebruiken, zo kan je het makkelijk in zijn mond spuiten. 

 
Op dit moment kan ik nog niet met zekerheid zeggen of de kuur effect heeft op zijn zomerkriebels. Meestal krijgt hij pas in juli of augustus kriebels, dus het is nu nog te vroeg om te oordelen. Tot nu toe ziet Sjips er goed uit en zo voelt hij zich ook.

Sanne en haar KWPN’er

Mijn paard, een grote KWPN-er, is nu 17 jaar en heeft SME sinds zijn 6e . Gedurende het ‘kriebelseizoen’ staat hij continue onder een goede eczeemdeken. Het is wisselend, meestal gaat in maart de deken op en ergens rond oktober kan deze weer af. Op het moment dat we zien dat hij tekenen van kriebels vertoond, doe ik direct de deken op, dit werkt erg goed.

Ondanks de deken heeft hij toch nog wel last van kriebels, de maanden augustus en september zijn vaak het ergst. Om deze reden ben ik toch altijd wel opzoek naar producten die mogelijk zouden kunnen helpen. Hoe fijn zou het zijn als hij straks, zeker wanneer we niet meer trainen en hij met pensioen is (dat duurt hopelijk nog wel heel lang) geen deken meer op hoeft. 

Daarom was ik heel erg blij dat ik de combinatie van Phytonics Gluco Balance en Puur Apis, Puur Culico en Puur Detoxi mocht uitproberen van HorseFitShop. Mijn paard staat aan huis, dus de producten geven volgens de beschrijving was geen probleem. Hij at ook alles met smaak op, druppels op een klein stukje brood en poeder over de brokken, het is geen moeilijke eter.

Op de foto hiernaast zie je zijn manen na de winterperiode. Hij heeft altijd kriebels halverwege zijn manenkam richting de schoft en bij zijn staart. Dit is in de winter goed hersteld! 

 
Begin maart ben ik begonnen met het voeren van de producten die ik van HorseFitShop heb ontvangen. Vanwege het lekkere weer kon de winterdeken al vroeg af en kon hij heerlijk bloot in de wei. Helaas kreeg hij zondag 15 april toch kriebels en heeft hij vanaf deze dag weer zijn eczeemdeken op. 
 
De producten blijf ik voeren, ik denk dat je deze ook langer moet voeren voordat het effect merkbaar is. Aangezien de maanden augustus/september de ergste kriebel-maanden zijn, ben ik heel benieuwd hoe deze maanden verlopen. Ik ben positief gestemd dat de producten op de juiste wijze kunnen ondersteunen.

Loes en haar Fjord

Wat was ik blij toen ik las dat ik het totaalpakket tegen zomerkriebels van PUUR en Phytonics mocht gaan testen van HorseFitShop.
Ik heb een 20-jarige fjord met de naam Curley. Al sinds ik Curley heb, ongeveer 16 jaar, heeft zij last van zomerkriebels. Ze heeft vooral last van kriebels bij haar staart en op warme dagen schuurt ze ook met de onderkant van haar hals. 
 
Drie jaar geleden is Curley erg ziek geweest, omdat haar lever bijna niet meer werkte. Gelukkig is ze hier weer boven op gekomen met de nodige supplementen, zoals PUUR Lever. Curley krijgt kruidenhooi als toevoeging aan haar rantsoen, omdat ze weinig tot geen suikers mag hebben in verband met haar insulineresistentie. Dit houden we verder onder controle met Phytonics Gluco Balance.
Ik ben iets later gestart met het testpakket, omdat Curley in april geënt is. De dierenarts raadde mij af om direct na de enting te beginnen met PUUR Detoxi, daarom ben ik een week na de enting gestart met testen. 
 
De druppels van het pakket geven we via een klein spuitje, dit was ze al gewend dus dat gaat er goed in! We zijn helaas niet in staat om de druppels 2x per dag te geven, daarom doen we dit 1x per dag. De PUUR Detoxi heb ik langzaamaan opgebouwd tot het maximaal aantal druppels. De druppels geef ik voor het rijden, zodat het op schoon mondslijm komt en zo beter zijn werk kan doen. De Phytonics Gluco Balance meng ik door het kruidenhooi en maak dat een beetje nat. Ook dit eet ze prima op. 
 
Ik merk zeker al verschil door het gebruik van deze producten. Normaal, als ik haar ‘s nachts op stal zette, begon zij altijd direct te schuren tegen de waterbak, maar dit is nu al vele malen verminderd.
Kortom ik ben super blij met het resultaat en ik ga de producten zeker bestellen!


Megan en haar Tinker

Blythe is een merrie die ik als 5 weken oud veulen heb leren kennen in Nijmegen, ze is een rasechte tinker. Het grote vanner type in de maak zeg maar, met haar 3 jaar jong op dit moment. 
Blythe was 4 maanden oud toen ze naar mij toe is gekomen en met wat in gedachten een veulentijd zonder problemen moest worden, werd het al snel een ziek en ongezond veulen met veel gezondheidsproblemen.
Zo begon ze in september (toen had ik haar net één maand) te schuren aan de buik, geen idee wat dit was en ik belde de dierenarts . Schurft kwam er zodoende uit, gewassen met het zogenaamde product en we konden weer verder.
Blythe was altijd al wat suf en traag, er zat niet echt veel leven in het lijfje. Zodoende hebben we ook haar bloed laten testen en hierin bleek leverbot aanwezig te zijn.
Dit alles, afspenen en verhuizen van Nederland naar België, had haar al wat zwak gemaakt en de leverbot droeg hier niet bepaald aan bij. 
Ondertussen bleef het schuren aan de buik niet uit en ik heb op aanraden van de dierenarts een zalf gehaald en ben dit gaan smeren. Dit hielp boven wonder enorm goed, echter las ik pas na een tijdje dat dit spul vol met cortisone zat.
Hierdoor stopte de kriebels natuurlijk meteen! Dit was alleen geen optie meer voor Blythe vanwege haar slechte gezondheid/immuunsysteem .
Daarom ben ik ook hier mee gestopt, nadien heb ik maar een vliegendeken opgelegd en dit bleek toch al enige verlichting te geven. De dierenarts kon er geen weg mee vinden, niet wetende wat het kon zijn dat de kriebels deed triggeren. 
Nu zijn we ondertussen 3 jaar later en heb ik al vele onderzoeken en methodes gedaan om iets van uitsluitsel te krijgen, echter is geen enkele methode precies genoeg om eczeem uit te sluiten.
Insuline resistentie is ook uitgesloten, we houden het op eczeem aangezien dit in het volledige plaatje van de symptomen past. Zodoende heb ik Blythe maar zelf de diagnose gegeven en doet ze het onder een eczeemdeken enorm goed.
 
Blythe schuurt vooral aan de onderbuik en de plaatsten die niet bedekt zijn: manenkam aan de bovenkant (een masker is op komst).
Blythe krijgt op dit moment:
-strook begrazing op het weiland en speciaal voer met luzerne. 
Het pakket van PUUR:
Ik zelf vond het lastig om Blythe de druppels 30 minuten voor of na het eten te geven i.v.m. dat ze altijd toegang tot eten heeft. Ik gaf de druppels dan op brood en dit ongeveer 30 minuten voor haar brok.
Het poeder gaf ik wel door haar eten en dit ging zonder problemen naar binnen.
Ik ben 2-3 weken gestopt met het geven van het pakket, omdat ik er zeker van wilde zijn dat de ontworming (dit was al de 2e keer) zijn werk kon doen. 
Ondanks de pauze zijn de kriebels toch aanzienlijk verminderd en heeft het wel iets gedaan in het lichaam!
Bedankt aan PUUR dat we dit mochten testen, het is zeker het proberen waard geweest!

Scroll naar boven